Dział Rozrywki i Wypoczynku (Imprezy, Spotkania) > Inne spotkania i wyjazdy forumowiczów
Regularne Spotkania Sekcji "Czterech Granic" - Kępno
Dzikus:
To nie operatywność, to raczej zapał i chęć działania. Jak nic nie będziemy robić nie będzie o co walczyć, no nie? ;D :-gwizd
Skorpion7777:
A po co walczyć?
Aby walczyć, trzeba mieć z kim.
A jak nie ma z kim, to trzeba takiego kogoś stworzyć.
To doktryna Putina, więc nam/mnie daleko do niej.
Zapał, chęć i umiejętność działania, to właśnie operatywność.
Umiejętne operowanie swoimi cechami charakteru w funkcji miejsca i czasu dla osiągnięcia sukcesu.
Myślę, że mówimy o tym samym, choć czasem dobieramy różnych słów.
To dobrze, że ludzie się różnią, bo byłoby nam obojętne z kim się kładziemy spać :)
Dobranoc
Dzikus:
--- Cytat: Skorpion7777 w Luty 08, 2015, 02:56:21 am ---A po co walczyć?
Umiejętne operowanie swoimi cechami charakteru w funkcji miejsca i czasu dla osiągnięcia sukcesu.
To dobrze, że ludzie się różnią, bo byłoby nam obojętne z kim się kładziemy spać :)
Dobranoc
--- Koniec cytatu ---
Walczy się z (1) kimś,czymś albo (2)o coś, kogoś - w tym przypadku patrz nr 2 więc Putin odpada :) . Co operatywności - to cecha pozwalająca dać sobie radę np. w życiu, rozwiązywać problemy. A w moim przypadku uściśliłem to do dwóch cech, bo o nie mi konkretnie chodzi nie mieszając w to operatywności. Ona, tylko wspiera pozostałe wymienione w jakimś tam zakresie.
aru:
Dzikus, o której spotkanie? Może i ja Was odwiedzę, miejsce i datę znam.
Jak się nie uda to do zobaczenia w kwietniu.
Skorpion7777:
--- Cytat: Dzikus w Luty 08, 2015, 13:22:37 pm ---
--- Cytat: Skorpion7777 w Luty 08, 2015, 02:56:21 am ---A po co walczyć?
Dobranoc
--- Koniec cytatu ---
Walczy się z (1) kimś,czymś albo (2)o coś, kogoś - w tym przypadku patrz nr 2 więc Putin odpada :) . Co operatywności - to cecha pozwalająca dać sobie radę np. w życiu, rozwiązywać problemy. A w moim przypadku uściśliłem to do dwóch cech, bo o nie mi konkretnie chodzi nie mieszając w to operatywności. Ona, tylko wspiera pozostałe wymienione w jakimś tam zakresie.
--- Koniec cytatu ---
Operatywność zostawiam Twojej operatywności, sam się z nią uporasz, a jeśli chodzi o walkę o "coś", to nadal uważam, że nawet walka o to "coś", musi być walką z kimś, więc z kim walczysz Dzikus?
Czy przypadkiem nie walczysz z ludźmi, którzy są Ci życzliwi i którzy nie widzą w Tobie wroga?
Bo w takim przypadku okazać się może, że walczysz sam ze sobą, więc ... czas wstać sprzed lustra i wyjść do ludzi.
Do zobaczenia na Rajdzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej