Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Lekkie buczenie z tylnej osi .
szpulek:
ale ja Cie doskonale zrozumialem, spytalem tylko, czy jest sens lac czyms po pretach aluminiowych, bywalo tak, ze potrafily sie pozapiekac.. sz
walec:
spróbuj silikonem w sprayu. W moim przypadku przesmarowałem ją najpierw lepkim smarem, pare razy zjechała w górę i w dół i w miejscach gdzie się łączą poszczególne kawałki zaczął wyłazić taki lepki brud, na bieżąco ścierałem to co wyłaziło a potem właśnie silikon w sprayu jak już wszystko wyszło i pół roku chodzi bez zarzutu:)
Pieterek:
Dobrze sie sprawdza smar do smarowania rolek w pasach bezpieczeństwa, ale niestety trudno go zdobyć, ja miałem "pożyczony " z fabryki, ale mnie ciekawi czy macie podobny problem jak ja: od szybkiej jazdy antena wygina się "z wiatrem", więc jest kilka stopni odchylona co powoduje, że chowanie sprawia trudności, a wyprostowanie jest dość trudne ze względu na teleskopową konstrukcję.
Pozdrawiam.
Jakub32:
U mnie antena cały czas trzyma pion i problemów nie mam absolutnie żadnych, nawet zimą.
kogutki:
skoro antena pracuje to nalezy tylko czyscic oraz smarowac maszt. aby "nasmarowac" mechanism trzeba
zdejmowac maszt a tym mozesz wiecej zepsoc niz robc cos dobrego. do mechanismu przy montazu
nowego maszta uzywa sie smar.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej