Witajcie,
Mam pewien problem, jeździłem do tej pory Volvo C70, ale od paru tygodni przymierzam się do zakupu S-Type 3.0 V6 i też od tego czasu śledzę forum, jednak dopiero teraz chciałem o coś zapytać więc się zarejestrowałem... Znalazłem jeden egzemplarz który mnie zainteresował, na ile wiedza mi pozwalała sprawdziłem "na spokojnie" wszystko co do głowy mi przyszło i teraz tak - mam kilka wątpliwości (egzemplarz jest z '99 roku):
1) elektryka działa wszystko w miarę OK (el. kierownica, fotele, szyby, lusterka - wszystko działa jak należy), problemem jest szyberdach - nie reaguje wcale na przycisk na podsufitce nie słychać żadnego najmniejszego dźwięku, ani przy próbie odsunięcia go, ani uchylenia - gdzie można szukać problemu? Jakiś bezpiecznik, przekaźnik czy to bardziej złożony problem i trzeba np. wymienić silnik - ma ktoś jakieś doświadczenia? Na forum brak info na ten temat - przeszukałem.
2) Autem jeździł bardzo "postawny" pan i jest krzywe / pęknięte / zarwane (ciężko mi ocenić) siedzisko fotela kierowcy (siedzi się krzywo - jedna strona ciut niżej od drugiej) - czy fotele trzeba dobierać idealnie do rocznika czy powiedzmy w okresach 1999 - 2004 są w miarę takie same i można śmiało kupić na allegro fotel, czy tam komplet od europejczyka i po prostu podmienić? Czy różnią się konstrukcją, sterowaniem, eletroniką na tyle, że taka podmianka nie wchodzi w grę i trzeba dokładnie '99 rok znaleźć?
3) Bardziej podobają mi się poliftowe zderzaki, na przód niż te z początku produkcji, a że ten na aucie jest w stanie takim sobie nasuwa mi się pytanie czy można taki zderzak podmienić w miarę plug&play czy to nie takie proste bo zmian jest więcej? (nie wiem, maska, grill?).
Dziękuję z góry za rozwianie wątpliwości
Pozdrawiam!