Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Kociak jako pierwszy własny samochód
Rasala:
Witam.
Jako, że nie znalazłem innego działu w którym mógłbym ten post umieścić piszę na off-topie :-off .
Jako młody kierowca chciałem się dowiedzieć czy Jaguar nadaje się na pierwszy samochód który kupie za własne zarobione pieniądze.
Chciałbym od razu zaznaczy, że najprawdopodobniej nie będę mógł wydać na samochód więcej niż 20 000zł co może stanowić pewną barierę jeśli chodzi o tą markę.
Dziękuję z góry za wszystkie konstruktywne wypowiedzi.
Pozdrawiam.
Maciejcat:
kupuj kocura tylko dobrze oglądaj żebyś jakiegoś szrota nie kupił :-tylko
Jaguar Parts:
Są różne gusta, ale gdybym był młodym człowiekiem (chociaż stary jeszcze nie jestem ;)) i szukał auta na swoje pierwsze, w życiu nawet bym nie pomyślał o Jagu :-gwizd
Artek123:
Witaj
Generalnie kolego nie ma jakichś przeciwwskazań co do tego żeby jaguar nie nadawał się na pierwszy samochód... chociaż wszystko też zależy od tego jaki model i z jakim silnikiem Cię interesuje... bo np. jeżeli auto z mocą 300 czy 400 km to stanowczo za mocne i za szybkie jak na pierwszy samochód dla młodego człowieka...
Musisz wziąć też pod uwagę czy będzie Cię stać na jego utrzymanie, bo powiedzmy że za 20 tyś. uda Ci się znaleźć w miarę przyzwoite auto (chociaż wcale łatwo może nie być, bo 90% jaguarów w ogłoszeniach to szrot...), ale będzie ono kilkunastoletnie, a wiec i co jakiś czas będzie wymagało nakładów finansowych - nieraz wcale nie małych... części są 2-3 razy droższe niż np. do forda, VW o fiacie nie wspominając, wynika to też z tego że zamienniki praktycznie nie występują... jeżeli zasłyszałeś gdzieś głupoty typu że jaguar to praktycznie ford tylko w innym opakowaniu, to zapomnij... jest to dobra bajka na dobranoc...
Napisz konkretnie jaki model / wersja Cię interesuje to będzie można napisać coś więcej w temacie...
Kocur666:
Na pierwszy samochód ze stajni Jaguara polecam S-type lub X-type, w tej kwocie powinieneś kupić auto z pierwszych lat produkcji w zadowalającym stanie... :P
Pozdrawiam... :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej