Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Problem z skrzynią w pozycją D - XJ6 4.2 1983r.
JAGULAR:
a jaki jest objaw zbyt mocno naciętych taśm ? bo u mnie skrzynia pracuje jak most w starych polonezach :'( jakiś "guru" od skrzyń stwierdził że została za ciasno spasowana ale wolał bym jej dać jeszcze szansę zanim zacznę wyciągac i wymieniać lub naprawiać
pozdr
xjs:
JAGULAR w V12 jest jedna taśma,biegu wstecznego.Reguluje się ją poprzez wymianę sworzni o różnych długosci.Nie ma konieczności zmiany w trakcie eksploatacji.Zła regulacja nie może powodować dzwięków co najwyżej złą pracę,pełzanie,szarpanie,blokowanie lub poślizg na wstecznym biegu.A most w starych polonezach pracuje jak most w sarych jaguarach.Skoro ten dzwięk porównujesz do mostu to po co mowa o skrzyni -to poprostu most.
JAGULAR:
Dzwięk podobny do mostu, ale zdecydowanie pochodzi ze skrzyni (aż taką blondynką nie jestem ;) )
pozdr
Jagus123:
--- Cytat: jack251 w Luty 10, 2009, 03:58:35 am ---W sumie bym mógł tak zrobić, ale na razie dziękuje. Wydaje mi się, że ta skrzynia jeszcze może dużo znieść bez kapitalki dodając, że komplikacje właściwie wystąpiły z mojej winy i żeby je całkowicie naprawić to potrzebuje tego odpowiedniego klucza (chyba, że dorobię :D). No i potem zostanie tylko szarpanie co już było wcześniej i pomyślałem, że przy okazji i to jakoś mógł bym zlikwidować. :)
--- Koniec cytatu ---
Robson Jestem bardzo zainteresowany, proszę o kontakt jacki-1967@wp.pl
Choina:
za odgrzanie kotleta sprzed 8 lat.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej