Więc stało się , kupiłem drapieżnika
Mam kilka pytań i mam nadzieje że mi pomożecie . Przebieg auta 150 000 km
1. Po ruszeniu autem z miejsca słychać w okolicach mostu taki dzwięk jakby szarpnięcia . Myślałem ,że tłoczek hamulcowy trzyma tarczę ,ale po rozebraniu wszystko jest ok . Nie zawsze ten dzwięk występuje . Macie jakieś sugestie ?
2 . Jak wymienić olej w tylnym moście . Wiem ,że wchodzi 1.6L 75W140
3. Czy o moim kocie jest filtr kabinowy ? Jeżeli tak to gdzie się znajduje
4. Mam problem z wyciekiem oleju , na 99% z pod uszczelki pokrywy zaworów . Trzeba wymienić uszczelkę + uszczelki świec (6) ? . Wystarczy zwykła wymiana czy trzeba czymś doszczelnić ?
5.Antena radia nie jest wysuwana ?
6.Wymieniłem kilka żarówek na Ledowe(pod maską , w schowku , w bagażniku i nad tablicami ) i świeci mi się na desce żarówka . W czym może być problem ?
7.Na zimnym motorze słychać zawory . Czy regulacja odbywa się na doborze odpowiednich podkładek ?
8. Mam założony gaz(sekwencja) . Gdy jadę normalnie wszystko jest ok . Problem pojawia się gdy dam nieco żaru . W pewnym momencie wyłącza silnik i blokuje kierownice . Po zatrzymaniu auta przełącza na benzynę . Czy to wina ustawienia czy reduktor nie daje rady ?
9. Jak wymienić olej w skrzyni manualnej , ile go tam wchodzi i jaki najlepiej zalać ?