Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Mycie kotka
maateuszfm:
Witajcie. Mam ogromny problem. Od niedawna posiadam jaguara xf. ma piękny biały kolor a jego dach jest czarny. Myłem auto już kilka razy zwykłym szamponem z woskiem,ale zawsze zostawały okropne smugi na dachu.białym lakierze i chromach. Proszę o jakieś rady z serii: jak dobrze umyć auto i zadbać o lakier. :-help
Choina:
Byle czym, ale trzeba wytrzeć do sucha.
BOGDA:
ja kupuję wosk z K2 zawiera carnaubę jak dobrze wypolerujesz każdą część maski to pięknie się błyszczy... i znikają wszelkie przebarwienia i smugi ..
cichy_:
Szampon to najlepiej bez wosku, raz na jakiś czas użyj samego wosku, nałóż wypoleruj. Po myciu, tak jak wspomniał Choina trzeba dokładnie wytrzeć, co by nic nie zaschło na aucie. I warto zaopatrzyć się w Quick Detailer , stosować po każdym myciu, a lakier będzie się pięknie błyszczał, QD zlikwiduje też smugi i przyschnięte plamki po wodzie :-super
lysyyy:
A wszystko to twarda woda... Ja mam porównanie - myję samochód wodą ze studni, to żadnych zacieków nie ma, a jak ostatnio na szybko spłukałem auto wodą z sieci, to przez następne 2 mycia nie mogłem pozbyć się białych zacieków z kamienia wody nie wytarłem auta...)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej