Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Tarcze i klocki.

<< < (6/9) > >>

optre:

--- Cytat: _radzio1 w Marzec 26, 2009, 07:41:56 am ---dajcie sobie chłopaki na luz -jestesmy tutaj by sobie pomagać i wymieniac sie przydatnymi informacjami a nie sie sprzeczać bo to nie ta piaskownica  :-V

--- Koniec cytatu ---

:-V :-V :-V :-super :-super :-super :-thank

muttley:

--- Cytat: wf77 w Marzec 29, 2009, 16:41:54 pm ---A ja (...wracając do tematu) kupiłem tarcze i klocki (przód i tył) marki TRW ...i trafia mnie już, bo tylne hamulce piszczą, gdy auto jest obciążone i się przechyla na zakrętach. Interwencje mechaników i moje (bo dwóch lewych rąk nie mam) nic nie pomogły. Zakończyło się na tym, abym zmienił klocki na inne. Ale nie uśmiecha mi się wymieniać  nowych klocków.
Pozdrawiam!

--- Koniec cytatu ---

Chyba mam ten sam problem, ostatnio wymienilem klocki i tarcze (ATE) na tyle. Od tamtej pory po przejechaniu kilku kilometrów zaczynało sie skrzypienie (wlasciwie brzmiało to jak wieloryb w okresie godowym). Zwykle bylo przy skrecaniu, malych i srednich predkosciach. Jak przycisnelo sie delikatnie hamulec to dzwiek znikal ale za chwilke sie pojawial. W weekend pojechalem w dluzsza trase i chyba narazie jest ok.

muttley:
tarcze(lub klocki) juz nie skrzypią podczas jazdy... ale jak cofam albo jadę po w miare ciasnym łuku to skrzypienie powraca... wydaje mi sie ze klocki sa zle zalozone. Co o tym sądzicie?

muttley:
a jesli reczny jest zapieczony to co w takim razie powinienem zrobic?

szpulek:
rozebrac, wyczyscic lub ewentualnie wymienic caly mechanizm.. pzdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej