holera oczętą niewieze własnym umnie tosamo!!!! ten sam rok ta sama Fałka i ten sam obiaw najlepsze jest ze w jaguar team polska (niech ich szlak jasny trafi i pujdą do piekieł a ich dzieci do domów dziecka) orzeczono po podpieciu komputera ze trzeba wymienic wszystko bo niewiedzą co jest i bedzie to kosztować okolo 8000zł hmmm ktoś tu robi mnie w konia pomyslałem, nierówna praca na wyzszych obrotach komp dostaje swira powyzej 1500 silnik zaczyna sie dusic dlaczego? ano dkatego ze po podpięciu kompa w innym warsztacie u normalnych ludzi okazuje sie ze bank 1 i bank 2 według kodów błędów dostaje złą w sensie zaduzą mieszankę paliwową, przepustnica czysta wiec niema mowy o jakihs niedomaganiach zadzwonilem do mechaniora w menchester citi i co? gosć sie smieje i mówi że lambda, apropo skrzyni dziwnym trafem u mnie wystempuje, a raczej występywał ten sam efekt, wymieniłem czujnik pozycji skrzyni biegów i jest gitara kod błedu p 706 transmision czujnik, wywala gearbox fault ze silnik niewie w jakim połozeniu jest skrzynia i przełancza ja w tryb awaryny , to znaczy nastepuje takie groznie brzmiące dup!! i juz niemamy przełanczania a kick down mozemy sobie cisnąc do woli 1800 obrotów i jedzimy 30 kmh na godzine, wiec czujnik pozycji, wymioeniony i zgłowy. co do nierównej pracy i podduszania sie silnika na wyzszych obrotach i wskazania kompa o z byt ubogiej mieszance na jednym banku i zbyt bogatej na drugim ewidentnie lambda dzis ją kupuje wykrecać jeszcze nie wykrecałem ale objawy sa zgodne, problem ze skrzynią występuje łącznie z lambdą zastanawiajace prawda? widocznie zuzycie pewnych czesci modeli z okreslonych lat wystepuje bardzo równomiernie we wszystkich modelach.
Pozdro jagbyco:-)