Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
X300 Cewki zapłonowe.
frostbive:
HART, GORDON i te wszystkie do niedawna nieznane nazwy to tzw. pakowacze, czyli chinszczyzna.
Nowe chinskie cewki daja slabsza iskre od 20-letnich oryginalnych popekanych i zaizolowanych koszulka termokurczliwa.
Dlaczego? Bo silnik mi pracuje jak pracuje, ale na chinczykach to potrafi zgasnac podczas manewrowania, no jak do cholery 4 litry z kompresorem moga zgasnac? To jak ta iskra musi byc slaba...
KrzysiekEg:
Może jeśli świece są do kitu, wypalone lub za duża przerwa. Kiedyś miałem turbo benzynę i wiem że w takich silnikach trzeba mieć dobre świece z mocną iskrą. Co do cewek, ta moja była w opakowaniu z janmora. Kiedyś do volvo kupowałem kable zapłonowe z janmora, i były lepsze niż scantech. Aczkolwiek oryginalne są dużo lepsze choć kosmicznie drogie.
msiwow:
Chyba chodziło Ci o SENTECH, te kable nie grzesza jakością...
frostbive:
--- Cytat: KrzysiekEg w Styczeń 14, 2017, 09:38:15 am ---Może jeśli świece są do kitu, wypalone lub za duża przerwa. Kiedyś miałem turbo benzynę i wiem że w takich silnikach trzeba mieć dobre świece z mocną iskrą. Co do cewek, ta moja była w opakowaniu z janmora. Kiedyś do volvo kupowałem kable zapłonowe z janmora, i były lepsze niż scantech. Aczkolwiek oryginalne są dużo lepsze choć kosmicznie drogie.
--- Koniec cytatu ---
Swiece nowe NGK irydowe dedykowane do tego auta z odpowiednia przerwa.
Porownujesz kable najmarniejszej jakosci.
Nie musza byc oryginalne od razu, wystarczy kupic NGK, Bosch, Beru, Denso, Valeo. Odpowiednio wymienilem od najlepszych.
Jezeli chcemy poprawic fabryke to zamawiamy Magnecor z serii KV-85 i nic lepszego nie da sie juz kupic, sa lepsze od oryginalow.
truten23:
Zwróćcie uwagę, że te nasze koty w ogóle są jakieś wrażliwe na jakość świec. Zauważyłem to w moim x300 NA i xjr brata.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej