Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
wymiana czujnika światła wstecznego X-Type 2,0 TD
Superren:
--- Cytat: eMWuGSM w Kwiecień 22, 2013, 03:25:48 am ---Czujnik standardowy FORD, M16x1
Mondeo od 1997 -> 2000
Mondeo od 2001 -> 2007
Mondeo od 2007 ->
Cougar
Focus II
FINIS: 1 087 523, 1 433 084, 1 441 361
EPS: 1.860.242
FAE: 40595
Koszt od 30-40zł za zamiennik, albo w ASO Ford ok 60zł
Tylko taka mała uwaga, w Jagu nie psuje się sam czujnik (kuleczka na sprężynie), tylko ta blaszka po ktorej czujnik jeździ się wyciera i czujnik nie zwiera, ponieważ styki nie zwierają się.
--- Koniec cytatu ---
Witam Panowie, pozwólcie, że odgrzeję temat odgrzeję temat. Mam problem z oświetleniem wstecznym i brakiem sygnału z czujników (brak dźwięku syrenki etc.) początkowo wydawało mi się że to przepalone żarówki, następnie kupiłem i wymieniłem czujnik (j.w.) to też nie to. Sprawdziłem stary czujnik miernikiem (okazało się że jednak działał) wciskałem kulkę palcem też nie przyniosło pożądanego rezultatu, sprawdziłem miernikiem wtyczkę jak byk +- 12V. Co to może być do diaska? Błagam o pomoc bo zaczyna mi już brakować sił. :)
Dodam, że pacjentem jest X-type 2.0d 2005r Estate:)
rrrobson:
Bezpieczniki sprawdzałeś ?
Superren:
bezpiecznik sprawdzałem jako pierwszy przed żarówkami. Generalnie ciekawa sprawa... dzisiaj rano parkujac na wstecznym pod biurem usłyszałem dźwięk parktonic. Wszystko nagle zaczęło działać.
Driv3rrrr:
Może masa nie styka albo ma zaklocenia w przejsciu pradu na wtyczke
emes101:
W którym miejscu od strony błotnika zacząć kręcić? Wystarczy nadkole ściągnąć? Jestem laikiem w tych tematach. Wybaczcie za odgrzanie kotleta, ale mam ten sam problem. Tyle że mi dodatkowo światło dodatkowe stop nie działa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej