Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Witam potrzebna fachowa pomoc!!!!!!
huberts1977:
Tofik zdejmij klemę akumulatora na dwie minuty i powinno być ok. Daj znać czy pomogło. Jeżeli nie pomoże to odłącz przepływomierz i sprawdź czy są jakieś różnice jak jest odpięty, jeżeli nie ma różnicy czy przepływka jest podpięta czy nie to pisz do mnie mam dla Ciebie tanią przepływkę ;). Domyślam się że motor v6?
tofik:
Zdejmowanie klemy ani wymiana przepływomierza nie pomogło ale dzięki czekam na inne rady.
cobi:
A skad miales druga przeplywke na podmiane?
unde05:
miałem tan sam problem, wymieniłem świece i po problemie. Na wolnych obrotach dało się jechać, ale gdy dodałem gazu to zapalała się zółta kontrolka i ten napis,auto strasznie przerywało. Ja ma wersje 2,1 ben. bez gazu, automat. Może to być także wina cewki, po podłączeniu do kompa pokazał błąd P0305-Cylinder nr. 5 wykryte wypadanie zapłonu
filar12:
--- Cytat: unde05 w Luty 09, 2013, 16:43:27 pm ---miałem tan sam problem, wymieniłem świece i po problemie. Na wolnych obrotach dało się jechać, ale gdy dodałem gazu to zapalała się zółta kontrolka i ten napis,auto strasznie przerywało. Ja ma wersje 2,1 ben. bez gazu, automat. Może to być także wina cewki, po podłączeniu do kompa pokazał błąd P0305-Cylinder nr. 5 wykryte wypadanie zapłonu
--- Koniec cytatu ---
Sprawdź świece potem cewkę zwróć uwagę na porcelankę czy nie ma pęknięcia objawia się to najczęściej na gorącym silniku.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej