Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Dziwne zachowanie kierunkowskazów
Jaguar XJ6:
Rocznik mojego auta to 94 ( prawie z konca produkcji ) lampy sa okragłe , na allegro jest moduł do lamp ( ten link co podałem ) ale zauważyłem , że on nie posiada złacza do lamp drogowych ( więc nie bedzie pasować ) jutro ( o ile pogoda na to pozwoli ) wyjme moduł i spróbuje go w domu reanimować , tzn. polutuje te elementy które nie maja dobrego styku z reszta płytki i są przyczyna niesprawnej lampki od kierunku w nadkolu . Dam znac jak poszło ,i dziekuje wszystkim za pomoc ! :-tylko
Jaguar XJ6:
Wiec dzisiaj poszedłem do samochodu po moduł lamp ( w celu jego reanimacji ). Po dokładnym obejrzeniu płytki miałem mieszane uczucia co do tego czy to wogule moze sie udać , ale zabrałem sie do roboty . Mniej więcej po godzinie skończyłem naprawiać moduł i udałem sie do samochodu w celu jego sprawdzenia , i ku mojemu zdziwieniu wszystko działało jak należy , kierunek lewy ( ok ) , mijania , drogowe , pozycje i awaryjne również bez zarzutu . Tak więc naprawa sie w 100% powiodła i przede wszystkim opłaciła , bo w kieszeni mi 200 zł zostało . Chciałem podziękować przede wszystkim Tomkowi1212 , ponieważ to on podsuną mi trop gdzie leży problem . Jeszcze raz dzieki wszystkim , szerokości i przyczepności życzę . :-thank :-thank :-thank :-thank
Nawigacja
Idź do wersji pełnej