Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

stukanie

<< < (3/4) > >>

andrew140785:
Nie chcę kolegi straszyć ale jeśli pojawiają się metaliczne stuki przy dodawaniu gazu to świadczyć to może o złym kącie wtrysku też tak miałem w zeszłą zimę ale jeździłem bo było cicho teraz na jesieni zaczęło sie już głośno i więc wstawiłem x'a do fachowca od wtrysków żeby je sprawdzili czy któryś się nie kończy okazało się że są ok ale on je rozebrał wyczyścił i wyregulował - efekt chodzi że aż miło posłuchać;-) ale sprawdź jeszcze świece żarowe jeśli nie były długo wymieniane;-) i od świec bym zaczął;-)

Połączono

Dodatkową zagadką może być brak reakcji na gaz to też może świadczyć o problemie z wtryskiwaczami może któryś się zawieszać też to przerabiałem.

daniel#123456:
świece żarowe wymieniane om roku temu przy -18 zapalił za strzałem ale taki stukot jest jak by był zły kont wtrysku

andrew140785:
No to jeżeli tak to najpierw kodowanie wtryskiwaczy 100-150zł też miałem robione ale jedź do gościa który tym się zajmuje bo ktoś kto ma KTS'a-500 może to zrobić ale różnicy może nie być żadnej u mnie koleś kodował przez ponad godzinę bo kody nie chciały się ZAPISAĆ pomimo komunikatu że kod został zapisany;-) ale gość pracuje dla kilku serwisów w Warszawie więc jak on mi to zakodował to chodził jak benzyna tylko że przez dwa dni bo  :-nie więc pojechałem sprawdzić, wyczyścić i wyregulować wtryski i jest ok dopiero po tym wszystkim i po sprawdzeniu wtryskiwaczy wyjęto komputer sterujący silnikiem i wysuszono główne złącze bo okazało się że była w złączu woda i po tych zabiegach jest bajka;-) wszystko ma znaczenie :-W powodzenia :-super

daniel#123456:
a temperatura silnika była ok (żadnych wahań itp., bo u mnie to bywa różnie) a i jeszcze obroty silnika są równe i trzymają sie ok 750 obrotów i nie szarpał czasami?

daniel#123456:
a takie uruchomienie od czego może być spowodowane? zdarza się to czasami jak silnik się nagrzeje (nie regularnie)

http://youtu.be/5PrWhENBT1U

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej