Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

swist przy duzym obciazeniu

<< < (2/4) > >>

Kocur666:
Tylko wiesz, to nie tylko może być obudowa filtra, byś musiał cały przelot zobaczyć, może gdzieś opaska pękła, więcej nie pomogę bo już pomysłów nie mam nadzieję, że to jakaś pierdółka... :D Jak się dowiesz co to było to daj znać... :P Pozdrawiam... :D   :-kogutki

ron.novy:
aa oto Ci chodzilo. Az tak dokladnie nie sprawdzalem. Dzieki za rady. Jak bede cos wiedzial to dam znac. oby to jakas pierdola :) Pozdrawiam.

Połączono
Sprawdzilem dzisaij dokladnie i bingo. Jest to spod auta, wydech -> element zaraz za silnikiem. Dodaje zalacznik dwoch podejrzanych miejsc.

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/66/15/98/2866159893

chodzi mi o przednia czesc. Co jest bardziej prawdopodobne syczenie z tej siatki czy tlumika srodkowego? Wydaje mi sie ze dzwiek dochodzi bardziej z przedniej czesci. Co to za czesc przed tlumikiem "siatka" i jak sie taka nieszczelnosc naprawia?

ron.novy:
Kolejna rzecz mniej ciekawa to taka ze po dluzszej trasie zajrzalem pod auto bo poczulem smrod smaru w kabinie delikatny i odkrylem ze cos jest nie tak; niewielki wyciek bo nic nie kapie ale jednak cos ucieka i jest dol silnika spocony, gora sucha nic nie znalazlem i troche czarnego jakby smaru, oleju na rurze przy tej siatce (plecionce), a ze rura goraca to paruje i czuje cos w kabinie. BTW ta plecinka jest rozerwana bo z prawej strony jak zagladam pod auto to jest jej polowa :P pewnie z niej to syczenie.

Kocur666:
Nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa i do czego służy ale jak wymieniałem to w Hondzie to wujek mówił na to "portki" czyli tak zwana ruchoma część wydechu... :P

ron.novy:
drogie to jest?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej