Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
usterki w xj81
Jaguar XJ6:
Przede wszystkim witamy na forum !!
A przechodzac juz do tematu musisz rozważyć wszystkie za i przeciw posiadania jaguara ( zwłaszcza takich modeli których wiele nie powstało )
1 . Taki samochód ( o ile bedzie w pełni sprawny i bedzie europejczykiem to dobra lokata kapitału )
2 . Jesli masz duzo kasy możesz zaryzykowac kupno modelu XJ81 z prawdopodobnie powaznie uszkodzona skrzynią
3 . W przypadku tak sfatygowanego egzęplarza bedziesz musiał sie wykazac duża wiekszą cierpliwości niż w przypadku zwykłego samochodu ( w jaguarach czesto pada kilka rzeczy i praca czasami sie nie konczy )
4 . Musisz koniecznie zobaczyc samochód z każdej możliwej strony ( najlepiej od dołu ) wtedy w miare sie upewniesz czy blacharka cie czeka , czy tez nie
5 . Jęsli dosżło by do tego zakupu ( bo z twoich wypowiedzi rozumiem ze jeszcze nie doszło ) to wtedy jak chcesz dowiedziec sie nieco o zuzyciu skrzyni , nalezy spuścic z niej olej i po odkreceniu misy olejowej , musisz zdjąć z niej 2 magnesy ( te magnesy przyciagaja opiłki który powstaja podczas normalnego zurzywania sie skrzyni ) , jeśli będzie tych opiłków wyjatkowo duzo i nie beda w postaci ciemnej mazi tylko widocznych gołym okiem drobinek metalu , to wtedy bedziesz juz wiedział ze te szarpnięcia przy zmianie przełożeń to nie kwestia plyty sterującej ani oleju , a zniszczonych zebatek , badz uszkodzonego sprzegła hydrokinetycznego , tak czy inaczej życze powodzenia i doradzam głebokiego przemyslenia tego zakupu :-V :)
bimskownik:
Zakup przemyślam cały czas bardzo intensywnie, ciągle poszerzając swoją wiedzę o modelu xj40 oraz xj81. Od spodu wóz obejrzałem - nie ma tragedii, rdza jest tylko w okolicy tylnej kanapy, po obydwu stronach. Silnik upocony, węże również, ale nie było tam nic, czego wcześniej w swoim samochodzie nie przerabiałem. Jest poobijany z zewnątrz, ale kompletny. Sprzedający zarzeka się, że skrzynia działała poprawnie wcześniej, no ale nigdy nie wiadomo w co można wierzyć. Samochód od września stoi, długo stał bez akumulatora, generalnie jest zapuszczony, ale ma w sobie to COŚ, czego nie umiem określić. Zawsze mi się xj40 podobał - jest ogromny, a za razem niższy od innych samochodów tego samego segmentu... Teraz jest okazja, ale chyba to co teraz robię to szukanie usprawiedliwienia :D
Jaguar XJ6:
To co piszesz jest dla mnie w 100% zrozumiałe , bo Jaguar to wlasnie jest taki samochód który ma w sobie to ,, coś '' , jak sie wsiadzie do jego wnetrza , to od razu czuje sie magie , jesli zakupisz ten model ( XJ81 ) i nawet po tym jak wyjda wszystkie jego wady ( wiekszość wychodzi po czasie , bo przecierz to starszy samochód ) nadal nie przestaniesz byc do niego pozytywnie nastawiony , to nie zależnie co padnie to naprawisz to i bedziesz sie cieszył nim jak długo zechcesz . Skoro już mniej wiecej podjąłeś decyzje nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc ci powodzenia w naprawach ( oby ich było jak najmniej ) i żeby ci sie kot za te naprawy odwdzieczył swietnym prowadzeniem i swoim niespotykanym w innych samochodach klimatem :) :) :-super :-super :-tylko
MrDaimler:
mialem to samo ze skrzynia tylko w 4.o.. i panikowalem jak niewiem. okazalo sie ze wina byla dosłownie 3 pinowa wtyczka która wychodzi ze sterownika. sasniedziale styki poworowaly mi wlasnie takie objawy. wyciąłem tą wtyczke i przelutowalem przewody na stale. działa do dzisiaj i bez najmniejeszego problemu. tez chciałem 81 ale wystraszylem sie kosztów jakiejkolwiek usterki silnika.. a autkiem jezdze na codzien :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej