Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
filtr kabinowy xj 40? parują szyby:(
MrDaimler:
witam jak w temacie. mam problem. poniewaz parują mi strasznie szyby. nawiew tak sobie dmucha nawet na maxa. zastanawiam sie czy są od tego jakieś filtry? jest to daimler 91 rok. dodam, ze nawet jak ustawie na maxa nawiew na przednią szybe i tak nie odparowywuje cała. a trzeźwy jezdze:) :-help :-help
Artek123:
Kolego w linku do tematu poniżej może znajdziesz coś co Ci pomoże w twoim problemie:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,20830.0.html
MrDaimler:
a czy w xj 40 sa dw2ie dmuchawy?? bo mi sie wyfdaje ze mi dziala tylko jedna i stad moje problemy.
Dominiko19:
Witaj.
W xj40 są dwie dmuchawy ( blowery). Jeden jest po stronie kierowcy nad pedałami, dosyć łatwy dostęp, natomiast 2 gorzej już, po stronie pasażera. trzeba zdemontować schowek, plastiki i płytę z elektroniką gdzieś na forum masz całą akcję ze zdjęciami, ja miałem taki sam problem działała tylko dmuchawa od kierowcy a to znacznie za mało, wymontowałem i wymieniłem w sumie tylko szczotki silnika dmuchawy i wszystko oczyściłem jest trochę zabawy ale dasz radę samemu jeżeli masz silne nerwy i trochę czasu. Powodzenia
MrDaimler:
dzisiaj znow przygoda:/ wczoraj doszedłem do tego ze miałem nieszczelnosc w wezykach podcisnienia. i uszczelniłem miejsce w którym było słychac ssanie.. wszystko poskaladalem.. dzis wkaładam akumulator i nawie wogóle nie działa. gdzie sa od niego bezpieczniki i jakis sterownik?moze obruszyłem jakas kostke wczoraj..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej