Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Problem z grzaniem i wodą w bagażniku !

(1/3) > >>

KAROLKAROL:
Witam szukalem szukalem az w koncu znalazlem i nabylem nowego kota XJ Daimler 92 rok z 4 litrowym silnikiem ! Przyszly zimne dni i zauwazylem ze prawie w ogole nie grzeje mi w kabinie na dodatek strasznie paruja mi szyby i jak by tego bylo malo w bagazniku jak popada znajduje sie woda ! Przerabiany juz motyw zbieranai sie wody we wlewie paliwa tez u mnei wystepuje Bardzo prosze o pomoc od czego mam zaczac dmuchawa nawiewu dmucha ostro ale tylko letnie powietrze, strasznei paruja szyby i nic nie moge z tym zrobic a w bagazniku wydaje mi sie ze cieknei z podszybia bo tam jest wilgotno i kapie z podszybia na zmieniarke klucze i kolo zapasowe CO MAM ROBIC ???????????

suchorz:
Jaką temp. ma silnik po nagrzaniu?
Może nie masz termostatu lub zawiesił się?

Jesli chodzi o wodę to najczęściej leci po antenie i od wlewu paliwa.
U mnie z obu tych miejsc leciało  ;D

Powyciągaj dywaniki i wysusz je, bo będzie śmierdziało.

KAROLKAROL:
Temperatura jest dobra i wskazowka stoi w miejscu czyli temp silnika jest ok ! Jest mozliwosc zeby leciala woda z podszybia uszcelką tylniej szyby bo troche odstaje ta ozdobna uszczelka z chromem oklajaca szybe ! Dywany wyjalem od razu zmieniarke i klucze tez bo boje sie ze moze sie zrobic zwarcie !

tomek1212:
Tylna szyba jest klejona, uszczelka pełni funkcje bardziej ozdobną. Nawet gdyby pojawiła sie tam nieszczelność to woda nie powinna dostawać się do bagażnika.

KAROLKAROL:
Ta mata ktora jest podpieta pod podszybiem tylnym jest cala nasiaknieta woda na samym srodku bagaznika wiec pomyslalem ze moze szyba ! skoro nie, to skad az tam dostac sie woda, moze uszczelka tylniej klapy juz jest do wymiany i puszcza ? Jestem zalamany bo u mnie jak na zlosc teraz ciagle pada :( Czy mocno parujace szyby wewnatrz moga byc spowodowane tym ze w aucie jest wilgoc ? mimo ze kabine mam raczej sucha tzn nie zauwazylem nigdzie zeby bylo mokro tylko bagaznik !

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej