Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Komputer pokładowy
marasZk:
Wszystko to co wyczytałem w tamtym poście to prawda, facet nie robił przez rok w tym aucie chyba nic, nawet dopiero tydzień temu go przerejestrował na siebie z poprzedniego właściciela.
Auto do polerki i te chromy pomalowane na czarno do zdarcia, z silnikiem nie było żadnego problemu, żadne kontrolki nic.
zrobiłem nim z warszawy 500km i zero problemu. Mam nadzieje, że dalej tak będzie. trochę serca, pracy, kasy i mam nadzieje doprowadzić go do ideału.
jeździ się świetnie, zbiera się elegancko.
bodi:
Nie kombinuj z rozmairem kół jak nie chcesz posadzić napędu. Tak ciężko uzbierać kasę na 4 opony??? W X-sie nawet nie trzeba ich zmieniać z przodu na tył po jakimś czasie, bo ścierają się równomiernie.
marasZk:
Nie nie, nie chodzi o kombinowanie przy oponach, po prostu nie zwróciłem uwagi przy kupnie na opony i okazało się, że przód mam takie same 215/50/17 ale z tyłu jest jedna zimówka druga letnia rozmiar ten sam, i teraz się zastanawiam jakie kupić, czy mogę po prostu wymienić te dwie z tyłu na nowe ale inne niż przednia oś, czy muszę kupić od razu 4.
i nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi, ktoś próbował z was może wymienić zegary bez komputera na takie z komputerem, czy zadziała od razu czy to bardziej skomplikowana operacja?
bodi:
jak nie chcesz kupować 4, to dokup identyczne czyli ta sama firma i model opony w podobnym stopniu zużycia tak aby wszystkie były takie same
Ten sam rozmiar, ale od innych producentów będzie się różnił wymiarami. Tylko mając te same opony bedziesz pewien, że średnice są takie same.
CiGaR:
Nie kombinujcie, a zwyczajnie kupcie komplet nowych opon, bo później jest płacz, że chrobocze, trzeszczy, świszczy, piszczy i nie wiadomo co jeszcze się dzieję w napędzie, już nie wspomnę o bezpieczeństwie (nie wiadomo skąd pochodzą opony używane), a co do licznika, to kup na próbę tam gdzie jest możliwość zwrotu, a zobaczysz, choć przemyślałbym to bo przebieg będzie się różnił w zależności od tego jaki będzie na kupionym, a także może mieć immo w liczniku, więc dojdzie Ci korekcja licznika, a także kodowanie immo.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej