Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Parujace szyby

<< < (10/12) > >>

gres:
filtr kabinowy jest tuż pod szybą czyli znacznie wyżej niż w opisanym przez ciebie miejscu ?
Muszę też tam zajrzeć. Chociaż nie wydaje mi się żeby u mnie był zepsuty, to jednak paruje strasznie

mr-dexter:
Tez z góry zakładałem że to nie to, ale rzeczywistość okazała się brutalna  ;D więc nie uprawiaj demagogii tylko leć do sklepu/garażu po torxy, rozkręcaj co trzeba i pozbądź się problemu tak jak ja. Od nowa zakochasz się w swoim Jagu :-super

A tak btw - filtr kabinowy rzeczywiście znajduje się na podszybiu, ale montowany jest pionowo, więc dół filtra jest widoczny po wyjęciu silnika dmuchawy.
Koniecznie napisz czy operacja się udała

gonzo7:
Wymianę filtra róbcie koniecznie w ciepłym miejscu - podszybie lubi zwłaszcza zimą pękać, a kupno podszybia sprawnego w jednym kawałku graniczy z cudem.

bart01:
Faktycznie, rozebrałem wentylator i okazało sie ze klapka od obiegu wewnetrznego zacieła sie w pozycji zamknietej! Podniosłem i problem parujących szyb zniknał. Wielkie dzieki  :-thank

gienekwichura:
A u mnie ten problem jest nawet w lato. Szyba przednia paruje jak dzika.
Dzieje się tak , gdy auto rozgrzeje się na dobre. Kiedy klimatyzacja pracuje
nie ma tego problemu. Ale kiedy zostawi się go rozgrzanego na 20 minut
a potem wraca się i odpala go - momentalnie zaparowuje przednią szybę.

Sprawdziłem co się stanie gdy otworzę maskę i odkręcę kurek od zbiorniczka
wyrównawczego i upuszczę ciśnienie które się zdążyło rozbudować i jak ręką odjął.
Nawet na rozgrzanym silniku odpalam i nie ma już pary.

Znaczy to tylko jedno. Albo węże od nagrzewnicy albo sam wymiennik ciepła
nagrzewnicy dziurawy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej