Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
centralny zamek opis pinów od sterownika dbc 1554
tomek1212:
Przekaźniki są w sterowniku, bezpiecznik jakby był spalony to powinien się świecić "piorun" na desce.
Pisałem, że te cienkie są do sterowania, tam naprawdę nie ma żadnej filozofii, sterowanie masą, bez ryglowania i innych tego typu zbędnych funkcji
MrDaimler:
no własnie wiem.. tylko czemu jak podaje na przewody od silowników napiecie na krótko to zaden nie reaguje? to mnie ciekawi. dodam ze siłowniki sprawne
tomek1212:
A jak podajesz ten prąd ? Na oba plus i minus, czy może jakoś inaczej ?
Poza tym pisałem wcześniej, że pewności nie mam co do samego zasilania siłowników. Pamiętam, że cienkie są sterujące od switcha w bebenku i to wlaśnie nimi najprościej jest wysterować wszystkie zamki jednocześnie, poza tym jest to zasilanie niskoprądowe.
MrDaimler:
na te przewody fioletowe naprzemiennie podawalem prad tak jak wkazywa;y na to przekazniki w sterowniku.. plus i minys na te fioletowe i nic... a powinno działas wg schematu. a podam jeszcze prad na silownik od klapy bagarznika i zobacze co wtedy
tomek1212:
Podawaj mase (najlepiej przez kontrolke, by niczego nie spalić) na te cienkie przewody, jeśli sterownik i siłowniki są sprawne to powinno działać.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej