Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

Jaguar XK8 Cabrio z 97r. co ogarnąć po zakupie

<< < (3/3)

nyos79:
Po zrobieniu zakupów typu płyny, filtry, uszczelki, klocki itp. przetestowałem go i mam następujące problemy:

0. Najpierw wymieniłem uszczelki pokrywy zaworów i uszczelki świec bo się pociło z podjednej, ktoś wcześniej heniował już bo pokrywy
    były uszczelnione jakimś silikonem budowlanym lub czymś takim. Teraz nie poci się.
1. Nie ma mocy, wogóle nie czuć tam 280 koni, raczej 140
2. Skrzynia zgłasza błąd gearbox fail, po wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu komunikat znika.
    Po przełączeniu na "manulane" wybieranie zbiera się nie co lepiej, ale napweno nie z pełną mocą tak jak powinien.
    Biegi wchodzą wszystkie. Na razie sprawdzę wymienię olej, ale to chyba małe prawdopodobieństwo :)
3. Kurde najlepsze było to że 2 osoby które mają pojęcie o samochodach przejechały się nim i wtedy nic się nie świeciło w komunikatach,
    przy jeździe po zatłoczonych ulicach nie było gdzie sprawdzić czy zmiera się prawidłowo. Dopiero po za miastem miałem okazję zapoznać
    się z tym problemem. Najpierw sprawdzę czy silnik ma prawidłowe sprężąnie i co się dzieje z olejem w skrzyni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej