Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Dobry sprzęt audio zamiast fabrycznego.

(1/2) > >>

bodi:
Temat nasynął mi się po przeczytaniu wątku jak podłączyć mp3 zamiast zmieniarki.
Ja mam zwykły radioodtwarzacz CD (1szt), z przodu wysokotonówki i szerokopasmowe głosniki 2x2pary a z tyłu jakieś szerokopasmowe chyba 16-tki na oko. I szczerze mówiąc to dźwięk jest kiepski. Chciałbym aby ktokolwiek zna jakąs dobrą konfigurację, a najlepiej z linkami do konkretnych opisów, fotek, testów itp. udzielał się tutaj. Z chęcią zainstalowałbym sobie zamiast fabrycznego jakiś normalny (na 1-DIN lub nawet podwójny) sprzęt. Fajnie byoby gdyby posiadał zielone podswietlenie, aby zgadzało soę z fabrycznym, do tego jakies głosniki (najlepiej aby pasowały w fabryczne wneki) ewentualnie jakiś woofer w skrzyni do bagażnika. Szczególnie ważnym kryterium jest wkomponowanie jednostki sterującej w konsolę, aby nie wyglądało jak "nasrał i uciekł"...
Dziękuję za wszystkie wskazówki

bodi:
Widzę, że nie ma zainteresowania tematem. Zamieszczam link, ale nie do końca mi się to podoba. Moim zdaniem sprzet wygląda zbyt ekstrawagancko i te wszystkie wyswietlacze są niepotrzebne moim zdaniem.
http://www.mycaraudio.net/sound_quality/100_jaguar_x-type_2002.html?set_lang=pl

BlackV6:
Zadek07 ma podobnie zrobione , ale bez tego "szału" w bagażniku ;)

Skiciu:

--- Cytat: bodi w Październik 17, 2012, 01:42:07 am ---Widzę, że nie ma zainteresowania tematem. Zamieszczam link, ale nie do końca mi się to podoba. Moim zdaniem sprzet wygląda zbyt ekstrawagancko i te wszystkie wyswietlacze są niepotrzebne moim zdaniem.
http://www.mycaraudio.net/sound_quality/100_jaguar_x-type_2002.html?set_lang=pl

--- Koniec cytatu ---

Rozumiem, że komuś podstawowe audio w X`ie nie wystarcza i chce ulepszyć jakość dźwięku ale jak dla mnie to delikatna przesada :)

bodi:
Dobrze to ująłeś Black z tym bagażnikiem. Nie podoba mi się ta zabudowa, te ekrany w zagłówkach, sposób w jaki zrobione są wysokotonowce z przodu... ogólnie to za dużo krzykliwe to jest wszystko i nie pasuje do charakteru Jaguara.
Najchętniej to głośniki dałbym w drzwiach w fabryczne wnęki i najwyżej wytłumił dobrze drzwi matami i ulokowsał tam zwrotice, oprócz tego dałbym jakąś dobrą jednostkę sterującą, ale najchętniej mającą zielone podświetlenie i nie rzucającą się w oczy żadną krzykliwą stylistyką, a do tego jakiś wzmacniacz zabudowany w takim miejscu, aby nie rzucał się w oczy i nie utrudniał funkcjonalności jak równiesz skrzynia basowa do bagaznika tak aby mozna było w razie pilnej potrzeby ją odłączyć.
Widział ktoś w necie jakąś instaalację, która spełnia te kryteria???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej