Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Pasek czy łancuszek? w XJ40
magic:
Kurde jak wy to robicie, że wasze kotki tak mało palą 16-18 nawet 13 litrów na stówę? ?????? Mój w mieście jeszcze nigdy nie zszedł poniżej 20, a zwykle musi siorbnąć ok 25litrów. :-tylko. Pytanie czy z moim jagusiem jest coś nie tak? Czy ja jeździć nie umiem? Nie jeżdzę ani spokojnie, ani agresywnie. Po prostu żwawo (w miarę możliwości) się poruszam po mieście
tomz:
magic - mam tak jak Ty........ ;D
xjs:
I ja też. :-V
jannaf:
Ja od Gwiazdki jeżdżę profilaktycznie na benzynce (mrozy), wypalam już od tego czasu trzeci zbiornik i zawsze wychodzi mi pomiedzy 19 a 20l/100. Jeżdżę codziennie, trasy 2 - 3 X po ok. 10-15 km jednym cięgiem. 13l to nie wychodzi mi nigdy a na dłuższej trasie (200-250km) ok 14-15l. Ale w normalnej eksploatacji poniżej 18l nie zejdę za Chiny.
Założyłem też odkurzone z garażu magnetyzery i stwierdzam autorytatywnie, że nie dają ŻADNEJ RÓŻNICY!!!!!!!!
slavek:
Odgrzeję temat...
mam 3.2 na sekwencji ale czy to gaz czy to benzyna pali ok 20... a nie ciągnę powyżej 3K obrotów, tak ma być?
może być jakaś usterka ?? dużo jeżdżę po mieście na krótkich dystansach. Ale nigdy nie zszedł poniżej 18 nawet jak pokonywałem dłuższe trasy. Nigdy nie zwracałem na to uwagi, po prostu, zaświecał się komornik to na stacje. Ale po przeczytaniu na forum takich informacji postanowiłem sprawdzić i teraz martwię się czy przypadkiem nie mam czegoś uszkodzonego??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej