Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
Jag XKR 01r brak w doładowaniu?
lysyyy:
Ja mam co prawda XJR6 ale u mnie błędów z sondami nie wywala, nawet jak jedna w ogóle nie pracowała...
LCQ:
hmm, może ktoś potwierdzić jak to jest z tymi sondami? i czy one mogły tak zamieszać, bo wydaje mi się że nie do końca
lysyyy:
A powiedz jeszcze, czy auto straciło moc od razu po wyjeździe z warsztatu, czy najpierw jeździło dobrze po usunięciu katów? Bo jeśli wywalenie katów dało taki efekt, to wtedy mocno prawdopodobne jest, że jest problem z sondami.
LCQ:
--- Cytat: lysyyy w Październik 13, 2012, 21:03:25 pm ---A powiedz jeszcze, czy auto straciło moc od razu po wyjeździe z warsztatu, czy najpierw jeździło dobrze po usunięciu katów? Bo jeśli wywalenie katów dało taki efekt, to wtedy mocno prawdopodobne jest, że jest problem z sondami.
--- Koniec cytatu ---
ciężko to ocenić, ponieważ zanim wyjechałem na autostradę to jechałem praktycznie cały czas w korku.. rozmawiałem z osobą która odpowiadała za wydech. I tej strony w ogóle nie ruszali. Jeżeli byłaby to sonda wywala od razu błąd, którego nie ma. Przypuszczenia to lewe powietrze lub luzy na wałku głównym eatona. A jak Tobie się wydaje kolego??? posiada ktoś może zdjęcie tego silnika gdzie widać dokładnie wszystkie rurki idące do kompresora itd..?Może jakaś franca puściła kiedy dostał mocniejszego doładowania (miałem lekko pokruszoną porcelanę w katach od góry, dlatego wywali je i przerobili na d-caty)
jagnie:
obejrzałem twoje dwa filmiki - tragedia po co niszczyć auto do specjalisty od Jagłów i Kropka .Jeśli zauważyłeś ze auto nie chodzi jak chodziło i nie jesteś mechanikiem czy innym guru od aut . zaoszczędzisz forsę i oddaj do ekspertów . pytanie gdzie mieszkasz i i kto w twojej okolicy jest dobry. jestem z w-wy i znam paru!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej