Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z nawigacją

<< < (3/4) > >>

luko_j:
Spróbuj wyczyścić laser ale od dołu soczewkę też. Mi pierwsza navi nie działała.. ale była zalana bo zardzewiała lekko.. ale rozkręciłem, wyczyściłem, laser wyjąłem całkiem. Po wypucowaniu zaczął działać ale na krótko;). Zmieniłem na używkę.. pięknie chodziła ponad rok aż wyjąłem płytę i nagrałem nową.. i przestało czytać. Najpierw żeby nie rozkręcać przedmuchałem powietrzem. Poprawiło się, zaczęło czytać płytę, ale czasem jeszcze ma problem i wywalało no map. dvd . Rozkręciłem wyczyściłem laser ale tylko z zewnątrz i czyta w końcu bez problemu ale długo myśli przed podaniem trasy, gubi się i blokuje. Czyli rozkręcenie mnie nie ominie i czyszczenie od spodu lasera. Ale jestem dobrej myśli :-gwizd. Laser nie powinien tak szybko padać.. częściej się używa cd w laptopie czy cd od muzyki w aucie a one nie padają..

koczis:
laser działa niezależnie od tego czy używasz navi czy nie, czyta zawartość płyty przy każdym uruchomieniu silnika, i jest w stanie gotowości.

Etain:
Czyli sugerujecie wyjac rozkrecic i wyczyscic wszystko zwiazane z laserem i wtedy powinno zaczac dzialac ?

BlackV6:
Dokładnie tak , oby pomogło , bo znalezienie laseru nowego graniczy z cudem , coś o tym wie nasz forumowicz

Etain:
No to bede probowal :D
Jak cos bezie wiadomo to dam znac
pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej