Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
III Seria - Tapicerka
adas69:
i jak to sie sprawdza u Ciebie?
Error:
U mnie w Jagu robiłem renowacje skóry i wszystkich elementów. Skóra była bardzo mocno zniszczona ale tapicer wstawił łatki, reszte zaszpachlował i pomalował. Efekt naprawdę zadowalający. Zapłaciłem za taką usługę 600zł i naprawde było warto. Biorąc pod uwagę częstotliwość jazdy to raczej będzie na pare lat...
Może tak wyszło, bo robił mi renowacje jeden z lepszych tapicerów w Polsce, firma Tapwid (to oni robią tapicerkę w programie auto marzeń - kup i zrób)
Jak ktoś chce zobaczyć jak to wyszło to zapraszam na moją stronę dostępną w stopce.
Jako ciekawostkę powiem, że na fotelach skóra to tylko fronty, reszta skaja... najczęściej wystarczy zmienić tylko fronty ok. 300zł za skóre + robocizna ok 200zł za dwa fotele. i Jag jak Nowy :)
John76:
Panowie,
Za jakiś czas biorę się za remont niedawno nabytego XJ6 Series III i chciałbym wyczyścić środek.
Mam jednak wątpliwość, co jest ze skóry, a co z vinylu. Fronty siedzeń na pewno są skórzane, ale boczki siedzeń, obicie konsoli i drzwi?
Faktura powierzchni jest tak podobna, że mam problem z rozróżnieniem.
Dla łatwiejszej orientacji zamieszczam zdjęcie z książki, gdzie zrobiłem opis literami. Jeżeli mógłby ktoś z Was mi napisać, gdzie jaki materiał, to będę wdzięczny.
Z góry dziękuję.
Jan
michals:
jaki kolor tapicerki, mam kompletna tapicerkę (jasny krem) od s3, brakuje mi dolnej części kanapy. wiec.... mogę sprzedać posiadane części lub odkupić od Ciebie tylna kanapę.
John76:
Witam,
U mnie jest tapicerka w kolorze biszkoptowym - taki cieplejszy kremowy.
Jest cała, więc nie będę musiał niczego kupować jedynie ją odświeżyć. Natomiast poszycie kanapy i foteli przednich pęka na szwach.
Jak starczy mi cierpliwości, to przeszyję jeszcze raz wszystkie styki, a jak nie, to kupię gotowe poszycie. Widziałem gdzieś tam w internetach, że jest firma, która robi takie gotowe obszycia kanap i foteli.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej