Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zawieszenie wszystko ok a cos stuka i co?
Jaguar Parts:
Ja dołożę swoje 3 grosze. Ja też kilka tygodni temu w S type wymieniłem całe zawieszenie przednie łącznie z drążkami i końcówkami. Kupa kasy poszła a dalej coś łupało. Dziś okazało się, że to w środku przekładni kierowniczej! Była regenerowana ok 10tyś km temu i niestety, zrobili fuszerę. Jutro wymieniam przekładnię.
mykmyk1_2004:
U mnie ewidentnie cos w lewym kole od kierowcy no coz pozostaje lozysko tzn traktorowy sklep to znaczy ze takie lozysko kupie gdziekolwiek? duzo z tym pracy? Pozdrawiam wszystkich Ps przekladnie mam ok leciutko chodzi nic sie nie dzieje zadnych przeskokow :-A
zadek07:
lozysko dostaniesz raczej wszedzie, to bylo standardowe lozysko, trzeba bylo ytylko podkladke podlozyc. Roboty tyle ile wyciagniecie amorka, mi sie nie nie udalo w x-typie wyciagnac samego amortyzatora bez piasty. Wyciagalem razem z piasta .
JIMMY:
Sprawź sobie przeguby. Wejź pod samochód i poruszaj góra dół, W X-typie masz tak że przegub jest krzyżakowy zakończony łożyskami i wciśniety go kielicha, jeżeli łożyska na krzyzaku Ci sie podchodzily to masz luz i bedzie metaliczny dżwiek na nierównosciach, a kazdy diagnosta powie że wszystko ok, bo nikt tego nie sprawdza :)
achmiel92:
Sprawdź linki od hamulca ręcznego. Są luźne i obija się pancerz o podwozie. U mnie tak było. 4 razy byłem na stacji diagnostycznej i ciągle stukało, wyraźnie z zawieszenia. W końcu wziąłem linke przy wieszaku na plastikowy zatrzask sciągnąłem na sztywno i nagle błoga cisza od miesiąca.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej