Autor Wątek: Zamiana emblematu (growlera) na statuetkę (leaper) kilka pytań???  (Przeczytany 10832 razy)

Jaguar Parts

• Gość
Odp: Zamiana emblematu (growlera) na statuetkę (leaper) kilka pytań???
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 09, 2013, 17:18:49 pm »
Z moją przez 1.5 roku było ok. Ale potem przez jakieś 2 miesiące stało w warsztacie pod płotem, nie myte, śnieg padał, topniał itd i niestety wyszła parcha.

lubieherbate

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 27, 2013, 10:19:16 am »
Znalazłem takie dwie aukcje na eBayu:

1. http://www.ebay.co.uk/itm/Jaguar-leaping-cat-spring-bonnet-leaper-Logo-Emblem-Badge-Fits-X-S-XS-XJ-XJS-/280918666903?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item41680eae97

2. http://www.ebay.co.uk/itm/Jaguar-leaping-cat-spring-bonnet-leaper-logo-new-Badge-/281071155603?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4171257993

Ten sam sprzedający, ta sama cena i na pozór taka sama figurka, z jedną małą różnicą - odległość między dwoma bolcami (?) do zamocowania. W związku z tym mam pytanie - który z nich będzie pasował na miejsce standardowego emblematu w S-type z 2000 roku? W opisie pierwszej aukcji jest jedno zdanie, którego nie ma w drugiej, mianowicie: "In some S type versions the locating pin hole may have to be drilled but this can easily be done". Czy w takim razie kot z drugiej aukcji będzie pasował bez żadnych przeróbek? Nie mam ochoty ani talentu do wiercenia w masce, wolę już jeździć bez kota ;)

krzysztofk

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 27, 2013, 11:01:33 am »
http://www.ebay.co.uk/itm/281034183650

kupiłem też od tego sprzedawcy i pasował idealnie do 1999 rocznika

lubieherbate

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 27, 2013, 11:10:23 am »
Dzięki za odpowiedź, kupiłeś dokładnie tę figurkę? Z tego co widzę, to jest ta z mniejszym rozstawem bolców, jeśli pasowała do 99, to do 2000 też nie powinno być problemu... ;)

krzysztofk

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 27, 2013, 11:51:31 am »
tak ja kupiłem dokładnie ten z mojego linku i pasuje idealnie.

lubieherbate

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 02, 2013, 17:29:27 pm »
OK, statuetka zakupiona, dzisiaj byłem w garażu żeby sprawdzić jak zamocowana jest oryginalna plakietka i znowu pojawił się problem :- pojecia Myślałem, że jest ona w jakiś sposób przykręcona od spodu, ale po otwarciu maski ukazał się moim oczom taki widok: http://i47.tinypic.com/2zdr9k3.jpg
Nie ma tu nic, co mógłbym odkręcić, więc jak pozbyć się emblematu? Czy jest on jedynie przyklejony? Jeśli tak, to boję się, że po oderwaniu zostanie jakiś ślad, a tego bym nie chciał... :-gwizd

Z góry dzięki za pomoc ;)

ryba-1

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 02, 2013, 17:50:03 pm »
Zmienialem kilka dni temu. Moj byl przyklejony na tasme piankowa. troche skrobania paznokciem i benzynki zalatwilo sprawe.

MacAnk

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 02, 2013, 18:15:42 pm »
lubieherbate - jaką statuetkę kupiłeś na zamianę?  :- pojecia Jakiś link?

lubieherbate

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 02, 2013, 21:09:02 pm »
@MacAnk - kupiłem dokładnie od tego samego sprzedawcy, co krzysztofk, taka sama statuetka. Dopiero dzisiaj zamówiona, póki nie dotrze, to nie będę bawił się w odrywanie plakietki... ;)

sebowy

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 17, 2013, 13:54:20 pm »
Witam ,dwa dni temu spotkała mnie / i mego kota/ przykrość,zap.....li statuetkę z maski.Na całe szczęście nic nie uszkodzili po prostu unieśli go i nożycami obcieli.Szukam nowego,ale jest problem,mój miał podstawę okrągłą i została ona na masce a wszystkie które widzę mają podstawę podłużną nie mogę należć nigdzie z podstawą okrągłą.Pytanie czy mój kot był jakiś nietypowy/auto jest z XII 2004/ i czy ta podłużna podstawa pokryje otwór w masce?Jeszcze swojej podstawy nie odklejałem i nie wiem czy jest pod nią otwór na bolec,który mają wszystkie statuatki z podłużną podstawą jeżeli nie to czy wiercić czy obciąć bolec i tylko na klej?
Czyktoś spotkał się może z takm rozwiązaniem,że statuetka byłaby jakimś szybkim ruchem zdejmowana/odłączana/ od podstawy tak żeby zostawiając auto w niepewnym miejscu wziążć ja ze sobą i schować do kieszeni?
Gdzie można kupić przyzwoitą?

pretender01

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 17, 2013, 18:44:25 pm »
Sebowy porównaj statuetkę z poniższego linku :
http://shop.arden.de/arden-leaper.html?___store=en
Jeśli posiadałeś taką to masz już odpowiedź. Arden tunninguje Jaguara a cena statuetki nie jest niestety najniższa ale poprzedni właściciel widać taką chciał mieć. Złodziej niestety również.
Co do mocowania to myślę, że jest takie jak w kotkach z łezką w podstawie.
Pozdrawiam

Offline ArtureK

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 07, 2018, 18:54:40 pm »
Chciałem dzisiaj zdemontować znaczek. I w połowie mi się udało, tzn. po odklejeniu jego pozostał taki ślad z gumy bądź silikonu:
https://zapodaj.net/5b8dcfb886351.jpg.html

Macie pomysły jak to usunąć? Próbowałem WD40 oraz benzyną ekstrakcyjną, ale nie chce zejść  :- pojecia

Offline Mercek

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Executive
  • Piêkna kobieta, piêkny samochód, jest wspaniale!
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 07, 2018, 19:01:56 pm »
U mnie skończyło się niestety na lakierowaniu maski, niczym nie chciało to cholerstwo zejść.

Offline ArtureK

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 07, 2018, 19:12:10 pm »
 :-thank Coś nieprawdopodobnego, nie znalazłem wcześniej jakichkolwiek tematów odnośnie tego, jak myślę, popularnego problemu. Nie widzi mi się lakierowanie maski, kombinowanie z polerką, może to by coś pomogło. Tyle osób zmieniało na statuetkę Jag-a i nikt więcej nie miał problemu?

Offline Mercek

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Executive
  • Piêkna kobieta, piêkny samochód, jest wspaniale!
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 07, 2018, 19:18:42 pm »
Zostało mi dokładnie takie samo coś jak Tobie. Próbowałem to zmywać, ścierać, polarowa, przyglądał się temu lakiernik i nic. Najpierw podłożyłem pod statuetkę docinany metalowy krążek. Nie wyglądał najgorzej, ale mnie drażnił. W końcu lakiernik wziął się za to, przypylił kawałek lakierem, wypolerował maskę i było w końcu pięknie.