Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

[x350] Szokujący koszt amortyzatorów i zawieszenia

<< < (3/3)

CiGaR:
Ja nie rozumiem tych żali co do cen, auto jest flagową limuzną Jaga, ma zawieszenie nastawione głównie na komfort nic za darmo nie ma, a nie wymienia się tych elementów co tydzień miesiąc, bez przesady. A co do podbudowania marki to bardzo ciekawe to stwierdzenie  ;).

Cobi_krk:
Jeśli chodzi o tuleje wahliwe tylnych dolnych wahaczy (są po dwie na stronę) to ja właśnie dziś je wymieniałem, kupiłem u znajomego w sklepie w Krakowie po 100zł. za szt. Kupiłem zamienniki polskiej firmy Tedgum, zresztą innego wyboru nie było, tylko tej firmy mi znaleźli ale póki co jestem zadowolony, cisza nastała z tyłu, zobaczymy jak długo wytrzymają.

Jaguar Parts:
Ceny amorkow i wahaczy sa kosmiczne, ale np VW Phaeton wcale nie ma tanszych(tez pneumatyka). Jak ktos chce.auto tej klasy niestety musi liczys sie z wydatkami. Zmeczonego.XJ mozna kupic ponizej 30tys ale taki gamon kupi go nie majac swiadomosci, ze na dzien dobry powinien wlozyc kolejne 30-40tys aby to.auto trzymalo jakis poziom wygladu i bezpieczenstwa. Sorry za pismo ale pisze z komorki;)

CiGaR:
Jaguar Parts, cena amortyzatora do Phaetona jest dużo niższa od X350, a co do wyeksploatowanych Jaguarów X350 to prawda, ale to samo tyczy się innych marek jak choćby Mercedes W220.

Cobi_krk:
Podobnie z BMW e65/e66 z którymi mam doświadczenie, elementy zawieszenia jak wahacze, tuleje itp. dostaniemy w przyzwoitych cenach (jak na tą klasę auta) z dobrych zamienników, ale np. jeden amortyzator EDC to już wydatek ponad 3000zł. Drążek hydrauliczny DynamicDrive ponad 4000zł. (są dwa), maglownica to 8000zł. Tak więc każde auto segmentu F w utrzymaniu wychodzi podobne, w jednym to jest droższe w innym co innego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej