Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

ksenony

(1/3) > >>

Artur G.:
Przyjaciele pomóżcie,
Przed chwilą wyjechałem x-em z garażu, przejechałem 10 km i kiedy  wróciłem nie świecił lewy ksenon. Kiedy wyjeżdżałem świecił.
Po powrocie zobaczyłem, że   zanikł  całkowicie. Po drodze (było jeszcze widno na dworze) nic nie zauważyłem,  cała reszta oświetlenia zewnętrznego świeci  dobrze. Bezpieczników  nie sprawdzałem.
Dodam, że wcześniej oba świeciły bardzo dobrze i  równomiernie, kilka lat temu ponoć  były  oba wymieniane w serwisie Fiata.
Co sie  mogło  stać? tak padłby   od razu? szukać przyczyny i błahej awarii czy serwis?
Pomóżcie  bo  jeszcze dziś w  nocy  muszę na chwile wyjechać.
serdecznie dziękuje za  info.

Aha,   samoregulacja działa ... tylko  nie świeci  żarnik.

Napisałem w archiwum ale  tu chyba  lepiej ...

BlackV6:
obawiam się że przetwornica właśnie padła , jak odkręcisz zaślepkę  z postojowych światel będziesz ja widzial przykręconą w dolnej części

Artur G.:
Jak sie  upewnić czy to przetwornica? rozumiem że są dwie -  po jednej  na żarnik? Gdzie  taką  kupić  i jaką (może  link np. na Allegro) albo  od  kogoś z naszego forum... w tym  przypadku używka wchodzi w  rachubę?
Sory za grad pytań ale  mam swój garaż, podstawowe narzędzia i chęć do pracy ...

BlackV6:
jedynie tania używka http://allegro.pl/przetwornica-xenon-jaguar-s-type-x-type-2005-i2569403320.html , ja wymieniałem na nową bo jak szukałem używka stała po 450zł haha , posprawdzaj najpierw przewody podłączenia

Choina:
Zanim kupisz przetwornice sprawdź czy faktycznie padła. Zamień stronami przetwornice i żarniki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej