Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
ksenony
Artur G.:
Przyjaciele pomóżcie,
Przed chwilą wyjechałem x-em z garażu, przejechałem 10 km i kiedy wróciłem nie świecił lewy ksenon. Kiedy wyjeżdżałem świecił.
Po powrocie zobaczyłem, że zanikł całkowicie. Po drodze (było jeszcze widno na dworze) nic nie zauważyłem, cała reszta oświetlenia zewnętrznego świeci dobrze. Bezpieczników nie sprawdzałem.
Dodam, że wcześniej oba świeciły bardzo dobrze i równomiernie, kilka lat temu ponoć były oba wymieniane w serwisie Fiata.
Co sie mogło stać? tak padłby od razu? szukać przyczyny i błahej awarii czy serwis?
Pomóżcie bo jeszcze dziś w nocy muszę na chwile wyjechać.
serdecznie dziękuje za info.
Aha, samoregulacja działa ... tylko nie świeci żarnik.
Napisałem w archiwum ale tu chyba lepiej ...
BlackV6:
obawiam się że przetwornica właśnie padła , jak odkręcisz zaślepkę z postojowych światel będziesz ja widzial przykręconą w dolnej części
Artur G.:
Jak sie upewnić czy to przetwornica? rozumiem że są dwie - po jednej na żarnik? Gdzie taką kupić i jaką (może link np. na Allegro) albo od kogoś z naszego forum... w tym przypadku używka wchodzi w rachubę?
Sory za grad pytań ale mam swój garaż, podstawowe narzędzia i chęć do pracy ...
BlackV6:
jedynie tania używka http://allegro.pl/przetwornica-xenon-jaguar-s-type-x-type-2005-i2569403320.html , ja wymieniałem na nową bo jak szukałem używka stała po 450zł haha , posprawdzaj najpierw przewody podłączenia
Choina:
Zanim kupisz przetwornice sprawdź czy faktycznie padła. Zamień stronami przetwornice i żarniki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej