Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Pompa paliwa x300

<< < (2/3) > >>

ketchup4:
...........czyli zbiornik z wozu ?????? :-\

booschmen:
Niestety co jednak nie jest takie proste chodz jest w bagazniku bo po jego odkreceniu wyjecie graniczy z cudem;/

ketchup4:
a ja mam jeszcze gorzej, bo u mnie najpierw jest ogromna butla od LPG i dopiero potem zbiornik Pb.............
masakra :(

booschmen:
Uroki systemu zasilania silnika gazem LPG (na gaz to sa kuchenki a nie koty i wiesz juz dlaczego pompa padla? Bo sie kotek obrazil i mu kicha bokiem wyszal) zart oczywiscie, zycze Ci duzo, bardzo duzo cierpliwosci przy jego demontarzu:)

XKR-Lover:

--- Cytat: ketchup4 w Sierpień 06, 2012, 21:16:55 pm ---Panowie, a czy przypadkiem w 3.2 R6 nie jest tylko jedna pompa???

--- Koniec cytatu ---

OOPS  :-gwizd
racja, jest tylko jedna pompa.  zapomniałem że to 3.2 nie R.

No to bym ciśnienie sprawdził przy wtryskiwaczach i jak poniżej 3Bar to wtedy do tyłu z tamtąd... Filtr, Pompa na końcu.

Albo możesz też tymczasowo dodatkowo w rurę założyć zewnętrzną elektryczną pompę i wyłączyć tą w baku, zobaczyć czy coś da.

Filtr paliwa pod tylną podłogą zmieniłeś?

Filtr gruby jest też w baku pod pompą, może zatkany.

Jak dalej czujesz Pompa, można ją oglądnąć otwierając bak przez miernik poziomu.... http://jagxkr.pl/XJR/index.php?entry=entry060812-180000

i na końcu dodam że są środki do oczyszczenia benzyny, wyciągnięcia wody itd. bym spróbował wszystko nim pompe wyciągał bo to  :-zly

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej