Witam
Właśnie stałem się posiadaczem S-type z 2000 roku i na samym początku chciał bym podziękować wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób pomogli mi przy wyborze samochodu.
Teraz przyszedł czas na kilka pytań początkującego użytkownika:
1. Mam w przednim zderzaku pod lampami dwa kapselki. Czy są to spryskiwacze świateł czy możliwe, że tylko kapselki które zasłaniają otwory pod spryskiwacze przygotowane?
2. Klapa bagażnika po naciśnięciu przycisku na pilcie powinna tylko odskoczyć czy całkowicie się otworzyć?
3. W jaki sposób zdjąć tapicerkę drzwi? Fajnie by było jak by ktoś miał to pokazane na zdjęciach.
4. Czy jest możliwość dorobienia kluczyka z pilotem scyzoryka takiego jak był dodawany do S-type po lifcie do modelu z 2000 roku?
5. W chwili zakupu miałem problem z zamykaniem samochodu z pilota, mrugały tylko kierunkowskazy. Z tego co już wyczytałem na forum jest to prawdopodobnie problem z którymś z zamków drzwi jednak nie znalazłem jak sprawdzić z którym? Co ciekawe problem ten sam się rozwiązał i teraz wszystko działa poprawnie, jednak na przyszłość taka informacja by się przydała.
6. Na komputerze mam cały czas informację Boot open. Wypiąłem czujnik znajdujący się za lampą po prawej stronie patrząc od przodu samochodu, ale komunikat jest cały czas niezależnie czy zewrę czy nie styki w tej wtyczce, więc wykluczam awarię samego czujnika otwarcia maski. Co jeszcze może być przyczyną ciągłego wyświetlania tego komunikatu?
7. Po wciśnięciu przycisku kontroli trakcji na komputerze pojawia się komunikat Traction control off a nie DSC off, z czego wnioskuję, że mam tylko kontrolę trakcji a nie DSC. Czy kwestia dołożenia DSC to tylko wymiana jakiegoś modułu, czy o wiele bardziej skomplikowana operacja?
8. W bagażniku znalazłem wtyczkę wypiętą chyba z wzmacniacza.
Za co odpowiada ta wtyczka i jaki mógł być powód jej wypięcia?
Troczę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że nie namieszałem za bardzo i da się zrozumieć to co napisałem
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.