Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Głośniki pod tylna kanapą

(1/2) > >>

tomek1212:
Witam
Czy ktoś wie jak dostać się do głośników umiejscowionych pod tylną kanapą ? Trzeba wyciągać siedzisko, czy jest jakieś inne dojście ? Zna ktoś może rozmiar tych głośników ?

slavek:
jeśli się nie da przodem to pewnie trzeba będzie kanapę wyciągnąć... a dlaczego chcesz się do tego dobrać?? przestały grać czy zmiana na głośniejsze?

tomek1212:
No właśnie jeszcze nie próbowałem się do tego dobierać.

Ogólnie audio w XJ40 to porażka, zwłaszcza w rocznikach do 92, gdzie są te malutkie głośniki w drzwiach. Mój 10letni telewizor gra lepiej niż ten system z jaga, dlatego myślę nad jakimiś modyfikacjami.

slavek:
planujesz jakąś przemyślaną zmianę? czy tylko wymiana na inne pasujące w otwory?

tomek1212:
Na razie chciałbym sie dowiedzieć co tam siedzi i jak jest mocowane. Nie planuje inwestować w to olbrzymich kwot, myślę raczej o wymianie głośników na większe (jeżeli jest to możliwe bez rzeźbienia - artystą nie jestem), oraz przykręceniu ich do budy za pomocą jakiś dystansów, jeżeli też są tak idiotycznie zamontowane jak i te w drzwiach (do boczku zamiast do drzwi).

Co do radia to myślę jedynie nad wymiana na wersję z modelu X300 i kiedyś dołożeniu jakiegoś sterowania z kierownicy, albo chociaż z kolumny kierowniczej (brak taśmy SRS). Z tego co kojarzę, to radioodtwarzacze z x300 mają obsługę z kierownicy. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej