Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z 2.0d-utrata mocy,kontrolka,kopcenie :(

(1/5) > >>

cobi:
Więc sprawa wygląda tak. Wracam z DE trasa około 540 km. Przy mocnym przyspieszeniu auto zostawia chmure jak ciężarówka. Przy przekroczeniu 150 km/h zaświeciła się kontrolka świec (zaczęła migać) a jednocześnie auto straciło moc i nie mogłem go rozpędzić powyżej 130. Zatrzymałem sie zgasiłem,odpaliłem ponownie problem znikł. Po jakichś 200 km sytuacja sie powtórzyła, znów zgasiłem odpaliłem i znowu ok. Dodam że nie zaswiecił sie check.
Auto nie zbyt dobrze pracuje jak stary golf II  :-cry
Kto jest za to winny? Coś się przestawiło? Pada jakiś czujnik? A może wtryski lub pompa kończą swój żywot?
Potrzebuję mechanika sprawdzonego od diesli bo Ci na których trafiłem do tej pory to nie powierzył bym im nawet motorynki  :-nuts

benjamin:
stawiam że kod wtrysku się rozkodował, musiałbyś kodować od nowa w jakimś warsztacie specjalizującym się w dieslu
może być też jakaś inna głupota typu paliwo złej jakości
przy miganiu kontrolki od świeć żarowych powinien pojawić się kod błędu jedź na dobry skaner (komputer)

cobi:
Tylko znależć dobry warsztat to graniczy z cudem  :- pojecia
Paliwo lane tylko i wyłącznie na Shell i to w dodatku to lepsze a nie zwykłe. W niemczech tez tankowałem na Aralu i tez tego lepszego diesla.

Sebastian X:
Pierwsze co musisz zrobic, to podpiac auto pod kompa i odczytac bledy w sterowniku silnika.

cobi:
Więc czekam na info o dobrym mechaniku  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej