Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena
Zmiany na rok modelowy 2013
Jaguar Parts:
No i?? Nie bardzo rozumiem.
Bazyli:
System Start/Stop to porażka. Ekolodzy wymyślają bzdury, a firmy motoryzacyjne za tym idą, żeby choć opłaty fiskalne za takie gadżety były niższe. Jak można w samochodzie o aspiracjach sportowych wciskać ten gniot start/stop. Ciekawe czy wprowadzą ten szajs w XK
Jaguar Parts:
Wprowadzą na pewno. Unia to wymusi, tak jak ABS w standardzie, potem ESP, euro 3,4 potem 5.
Skiciu:
@Jaguar Parts
chodzi mi o to, że jak podniosą ceny samochodów, to mniej ich się sprzeda, a jak ludzie kupią mniej samochodów, to Ty mniej sprzedaż części :) niestety, to jest ze sobą powiązane... :(
Jaguar Parts:
Skiciu - ciężko w to uwierzyć, ale kilka lat temu, gdy Jagi były jeszcze w cenie (najtańszy XF z salonu chyba 240tyś - teraz, po lifcie i dużo lepszym wyposażeniem jak się nie mylę 214tyś) części sprzedawały się niebo lepiej! Ludzie pytali w 90% o nowe i na 10 telefonów w 9 przypadkach był deal. Teraz o nowe nie pyta nawet 10% klientów a na 10 telefonów kupuje max 1 klient:/
Niestety, wg mnie marka ta trochę spadła na psy. Starsze Jagi, często kupują ludzie, którzy uciułali w skarpecie 12-15tyś i myślą, że już ich stać na to auto. Potem płacz, że w ich S type 2.7d kupionym za 30tyś koszt wymiany wahaczy, piast i kilku części z osprzętu to prawie 20tyś na nowych częściach.
Dlatego też uważam, że bardzo szkoda, że ceny nowych aut spadły a ceny używanych lecą na łeb i niezły Jag kosztuje mniej niż z tego samego rocznika wymęczony beżowy Merc z taxi.
PS. oczywiście jest jeszcze trochę osób, które mimo, że mają te tańsze Jagi kupują tylko nowe części! Tak więc proszę mnie nie atakować :-X
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej