Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wysokie ciśnienie paliwa
Olmert:
benzyna 2,5 l z 2002 roku.
Pirat:
Ja mam 2.0 diesel.Objaw mam taki że jak wstawię mu ostro w gaz to gaśnie,ostatnio jechałem ok 140km/h i gdy depnełem mu ostro żeby wyprzedzić on najzwyczajniej sobie zgasł :o.Poza tym spalanko 10L na setkę.Pojechałem na warsztat na kompa i wyszedł błąd pompy,no to gościu pojeździł ze mną na podłączonym kompie i stwierdził że przy mocnym przyspieszaniu jest za wysokie ciśnienie paliwa.Wychodzi na to że jest czujnik do wymiany i tu prośba do Was gdzie on dokładnie się znajduje i jak się fachowo nazywa :-K
benjamin:
może to być regulator ciśnienia - znajduję się na pompię wysokiego ciśnienia (wymiana dla sprawnego mechanika mało kłopotliwa)
lub przekłamuje czujnik ciśnienia który jest na listwie ( z tego co się orientuję to w tym przypadku potrzebna bedzie wymiana całej listwy)
na początek wymień filtr paliwa jeśli jeszcze tego nie robiłeś
benjamin:
kolego Olmetr
pewnie masz problem z EVAP jest to układ kontroli parowania (system redukujący parowanie paliwa w układzie zasilania) sprawdź szczelność przewodów i skontroluj taką plastykową puszczę przy zbiorniku w niej znajduję się filtr odpowiadający za odprowadzanie opar ale przede wszystkim zczytaj błędy, jeśli zapaliła się pomarańczowa lampka symbol silnika to muszą być błedy, jęśli ich nie ma a posiadasz instalację gazową to zapewnę "dzięki gazownikowi" nie zczytasz błedów w takim przypadku wyślij mi pw
Olmert:
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę to. Co do samego samochodu to nie ma w nim instalacji gazowej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej