Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Chromy

<< < (3/4) > >>

adamos:
ja swoje chromy czyszcze na wysoki polysk, ze sie blyszcza jak psu......   oczy  ,  sciereczka do czyszczenia bizuterii, a dokladnie srebra.  sciereczka jest nasaczona nablyszczaczem, jej struktura z jednej strony jest lekko scierna, natomiast druga strona sluzy do polerki,   impreza nie jest droga bo scierka kosztuje ok 8pln w porywach do 12pln u jubilera

Jakub:
hmm ... a czy całą sprawę można nieco zmechanizowac? Na przykład wiertarka, końcówka do polerki i jedziemy? Czy też może w ten sposób istnieje ryzyko zdarcia zbyt dużej warstwy chromu? Przyznam szczerze, że zbyt leniwy jestem na mozolną polerkę przy pomocy szmatki, a i u mnie chromy wymagają nieco dopieszczenia.

tobi07:
wielkie dzięki za podpowiedz. Ja będę to polerował mechanicznie tak jak Jakub wspominał. lecz do tego trzeba dobrać pastę nie za bardzo ścierną do chromu bo szybko można narobić bałaganu.

wichma:
Ja bym na twoim miejscu spróbował ręcznie polerować, tą pastą (Autosol) idzie naprawdę szybko. Miałem chromy w dosyć ciężkim stanie, a szybko się z tym uwinąłem i nie musiałem robić tego polerką, czy wiertarką.

__ceva__:
Jeżeli mogę coś podpowiedzieć  to jeżeli chrom jest już zniszczony ( rdza ) to mechanicznie czyszczenie tylko pogorszy sytuację, bo chrom zostanie porysowany i powszechnie dostępnymi środkami połysku mu się nie przywróci.
Jeżeli jest tylko zaśniedziały to wystarczy pasta Tempo lub w/w Autosol.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej