Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Czarny wyświetlacz

(1/8) > >>

kaszub:
Witam,
taki mam problem, podczas jazdy wyłączyło się radio i zgasł wyświetlacz.
 Po chwili włączył się wentylator ogrzewania bez możliwości regulacji obrotów i radio, wyswietlacz czarny brak ogrzewania szyb, reakcji na przyciski. Myślałem bezpiecznik, sprawdziłem wszystkie OK, odłączyłem aku na 15 min i dalej nic. Może ktoś pomóc ??????

Sebastian X:
A miga wyświetlacz temperatury?

BlackV6:
Po pierwsze wyciągnij powiedz czy na małym wyświetlaczu masz 51 ext 50 ?? po drugie co możesz zrobić wyciągnąć płyte z czytnika dvd wyczyść ją i włóż stacyjka na pozycje I i tak zostaw na 25 min . jeśli sie nie podniesie czytnik padł i szukaj nowego ,chyba że to wersja bez navi własnie dotyczałem  :-gwizd

kaszub:
Wyświetlacz ,,duży,, a mały z temp zew i klimy miga tzn przełącza sie co chwile i pokazuje jakieś bzdury C1 na przemian z 50. Nie reagują boczne przyciski.

kogutki:
Hejka, maly wyswietlacz wlasnie nie pokazuje bzdury, tylko kod bledu, ktory tobie pomaga rozwiazac problemu.

kod oznacza:

50 Communication failure between control module and display unit at startup.

navi nie dostaje sygnal od centrali przy inicjalizacji, wiec najprawdopodobnie dvd nie czyta. jak navi nie
otrzymuje tego sygnalu, to zostaje czarny a klima dziala w trybie standardowym bez mozliwosci regulacji.

przyczyna jest albo bledna plyta, bledny oprogramowanie, odpiety kabel albo zepsuty czytnik.

tu masz troche na ten temat: http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,16833.0.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej