Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

X-type 3.0 myśle o sprzedaży lub zamianie

<< < (2/2)

Artur G.:

--- Cytat: Choina w Maj 09, 2012, 10:15:59 am ---Według mnie większy prestige ma Thesis niż X-Type jako model. Niestety większość ludzi nie rozumie tego i porównuje markę, i tu Jaguar zdobędzie więcej głosów. Thesis większy, bardziej komfortowy, lepiej wykonany, no i sam fakt że papież miał takiego. Czy Karol jeździł iksem? Thesis to flagówka jak XJ, a X-Type jak Ypsilion - najmniejsze dziecko.

--- Koniec cytatu ---

Bardzo  trafna  opinia. 
Co do żony,  to kup  jej  x-typa. Moja  kocha  nim jeździć (super widoczność, ogromne  lusterka, czujnik parkowania,  pozycja  za  kierownicą  -  a  ma  "tylko 157 cm). jak   tylko może   i nie widzę  ;) to śmiga Jaguarem ...  no  chyba że  dużo jeździ to  coś  oszczędniejszego.
Mnie  na  forum lancii podpowiadają aby   pozbyć się  Alfy ,  zostawić  Jaga  i  dokupić  Thesis.  Brakuje  trochę dudków  bo  czemu nie ...
Najciekawsze  jest to, że  już dziś  nie mam (remont całego wnętrza domu wykonałem) i na przypływ  gotówki muszę  poczekać   ze dwa  lata  .....tylko że wtedy  stanieją  mi Delty III i  Thesis  przejdzie do  lamusa.

p123:
Bierz Teresę :)
Ja dwa lata temu miotałem się między Thesisem a Peugeotem 607 - wybrałem ostatecznie 607 i dziś widząc na ulicy Lancię żałuję za każdym razem że jej nie kupiłem - wystraszyło mnie spalanie na poziomie 17/100 po mieście. Napisz coś więcej o swoim X-typie, szukam czegoś dla żony ...

Piotr

P.S.
" Nie pytaj na forum wielbicieli Jaguara o inne marki " - myślę że wielbiciele Jaguarów doskonale znają się na rzeczy, tzn wielbią auta nietuzinkowe i ponadczasowe, a Thesiska również taka jest. Warto więc spytać tutaj o opinię o innym nieprzeciętnym aucie bo być może ktoś ma lub miał takie auto, wydaje mi się że prawdopodobieństwo tego jest większe niż np na forach aut niemieckich...

Artur G.:

--- Cytat: p123 w Maj 12, 2012, 16:55:02 pm ---Bierz Teresę :)
 Napisz coś więcej o swoim X-typie, szukam czegoś dla żony ...

Piotr

--- Koniec cytatu ---
Piotrek, zerknij  do  działu Galeria, tak są fotki i opis.
Z tym, że  już  rodzi sie "ale" a mianowicie wczoraj   zorganizowaliśmy sobie rozpoczęcie sezonu grillowego Lancii Klub polska  regionalne. Wiele rozmawialiśmy nt. mojego  planu i miałem propozycje  od  kolegów aby poczekać na Lancie deltę III  bo: dobrą Thesis ciężko kupić,   za dwa  lata  będzie  problem  ze sprzedażą, Jaguara  masz fajnego  itp. Sam już nie wiem.
Chyba raczej Jag zostanie u mnie. No chyba że  bym   pilnie  trafił  dobrą Thesis koniecznie z silnikiem  pb z wykluczeniem  V6 3.2.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej