Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
X-type 3.0 myśle o sprzedaży lub zamianie
Artur G.:
--- Cytat: Choina w Maj 09, 2012, 10:15:59 am ---Według mnie większy prestige ma Thesis niż X-Type jako model. Niestety większość ludzi nie rozumie tego i porównuje markę, i tu Jaguar zdobędzie więcej głosów. Thesis większy, bardziej komfortowy, lepiej wykonany, no i sam fakt że papież miał takiego. Czy Karol jeździł iksem? Thesis to flagówka jak XJ, a X-Type jak Ypsilion - najmniejsze dziecko.
--- Koniec cytatu ---
Bardzo trafna opinia.
Co do żony, to kup jej x-typa. Moja kocha nim jeździć (super widoczność, ogromne lusterka, czujnik parkowania, pozycja za kierownicą - a ma "tylko 157 cm). jak tylko może i nie widzę ;) to śmiga Jaguarem ... no chyba że dużo jeździ to coś oszczędniejszego.
Mnie na forum lancii podpowiadają aby pozbyć się Alfy , zostawić Jaga i dokupić Thesis. Brakuje trochę dudków bo czemu nie ...
Najciekawsze jest to, że już dziś nie mam (remont całego wnętrza domu wykonałem) i na przypływ gotówki muszę poczekać ze dwa lata .....tylko że wtedy stanieją mi Delty III i Thesis przejdzie do lamusa.
p123:
Bierz Teresę :)
Ja dwa lata temu miotałem się między Thesisem a Peugeotem 607 - wybrałem ostatecznie 607 i dziś widząc na ulicy Lancię żałuję za każdym razem że jej nie kupiłem - wystraszyło mnie spalanie na poziomie 17/100 po mieście. Napisz coś więcej o swoim X-typie, szukam czegoś dla żony ...
Piotr
P.S.
" Nie pytaj na forum wielbicieli Jaguara o inne marki " - myślę że wielbiciele Jaguarów doskonale znają się na rzeczy, tzn wielbią auta nietuzinkowe i ponadczasowe, a Thesiska również taka jest. Warto więc spytać tutaj o opinię o innym nieprzeciętnym aucie bo być może ktoś ma lub miał takie auto, wydaje mi się że prawdopodobieństwo tego jest większe niż np na forach aut niemieckich...
Artur G.:
--- Cytat: p123 w Maj 12, 2012, 16:55:02 pm ---Bierz Teresę :)
Napisz coś więcej o swoim X-typie, szukam czegoś dla żony ...
Piotr
--- Koniec cytatu ---
Piotrek, zerknij do działu Galeria, tak są fotki i opis.
Z tym, że już rodzi sie "ale" a mianowicie wczoraj zorganizowaliśmy sobie rozpoczęcie sezonu grillowego Lancii Klub polska regionalne. Wiele rozmawialiśmy nt. mojego planu i miałem propozycje od kolegów aby poczekać na Lancie deltę III bo: dobrą Thesis ciężko kupić, za dwa lata będzie problem ze sprzedażą, Jaguara masz fajnego itp. Sam już nie wiem.
Chyba raczej Jag zostanie u mnie. No chyba że bym pilnie trafił dobrą Thesis koniecznie z silnikiem pb z wykluczeniem V6 3.2.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej