Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

XF w manufakturze

<< < (2/5) > >>

KRISS:
no to chyba lexusa z 300m widzieliscie.
Moje zdanie - jezeli wziac pod uwage ze to jest samochod klasy S-type/A6/gs i bmw 5 to jest bezkonkurencyjny. Nowa filozofia, nowa stylistyka nowa wizja. Jest OK, bardzo OK.
to miałobyc sportowo-luksusowe coupe i jest. A to ze wyglada jak mondeo... no cóż biorąc pod uwagę kto od kogo kopiował to raczej mondeo wygląda jak...
Diabeł tkwi w szczegółach - przyglądnijcie się dokładniej, postawcie 2 samochody koło siebie i popatrzcie na detale.
Samochód jest całkowicie bezkonkurencyjny w swojej klasie.

artleks:
tylko ze mondeo sie chyba pojawil wczesniej...

KRISS:
opowiedziałbym Ci jak to bylo naprawde ale musiałbym Cie "zneutralizowac" :P
Masz racje - mondeo pojawilo sie wczesniej, ale to o niczym swiadczy. Moment pojawienia się na rynku nie ma kompletnie zadnego znaczenia przy terminach projektowych.
Dziwi mnie tylko fakt ze na calym swiecie mowia - fajny, troche jak Aston Martin, a tym marudnym kraju... blee mondeo, blee lexus, blee a w ogole to najlepiej jakby 3 serie produkowali do dzis w niezmienionej formie.
Moje zdanie jest takie.
Mimo iz XJ x350 jest dla mnie najlepszym samochodem - dla mnie. XF/XK to nowy JAG i dobrze ze tak jest, bo przeciez nie mozna do konca swiata produkowac tego samego.

adam74:
KRISS

masz rację, tu nie chodzi o to, ze się nie podoba ale o brak niepowtarzalności, która do tej pory cechowała Jagi. To autko jest świetne, ale się nie wyróżnia z tłumu, Nikt na pierwszy rzut oka nie zająknie się ooooo JAGUAR  :o. I o to chodzi. Dziś starsze  modele są rozpoznawalne nawet X-type był charakterystyczny i należy do rodziny, zaś XF no cóż..... jest bardzo nowoczesny i jak dla mnie za mało wysmakowany i wyrafinowany, jednak  :-tylko

Konserwatyzm mi się otworzył   :-hehe :-hehe

artleks:
Moim zdaniem nowy XF nie ma charakteru - wyglad zewnetrzny. Jak spojrzysz na nowego Mustanga, Bentley'a, Ferrari to wiesz z daleka o co chodzi. Nie podobaja mi sie zmiany stylistyczne jakie przeszedl XF czy np. propozycje 4-drzwiowego Porsche. Takie eksperymenty sa jak najbardziej wskazane w markach japonskich, francuskich ale nie brytyjskich !.  :-za

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej