Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Kopci i więcej pali
wiadereczko:
na poczatku nie syczy jsk jesg male pekniecie ale w miare czasu bedzie wieksze i glosniejsze.
Stawiam na uklad dolotu powietrza wiec sprawdz te rury gumowe i jedzcxe MAF sensor przeczysc lub sprawdz czy ksbelki do niego sie nie polamaly.
cobi:
A ten sensor to gdzie?
wiadereczko:
MAF sensor jest na rurze ktora idzie od filtra powietrza jest on przykrecony dwoma gwizadkami i ida od niego 3 lub 4 kabelki . odkrecasz srubki wypinasz wtyczke wyciagasz plastik z sensorem (cieniutki drucik) psikasz sprejem do czyszczenia polaczen elektronicznych nigdy palcem czy scierka bo mozesz uszkodzic i zakladasz z powrotem.
adas69:
ja mam/mialem podobnie. po wyczyszczeniu egr i ukladu dolotowego kopcenie zmniejszylo troche,ale wciaz jest... jesli chodzi o spalanie to tez podskoczylo o ok litr/100km :/
cobi:
Własnie ściagnęłem zderzak wyjełem lampy do czyszczenia i ku mojemu zdziwieniu ukazał sie przerażający widok.
Ta gumowa rura w miejscu gdzie wchodzi do intercoolera jest cała delikatnie mówiąc "ubabrana" czarna mazią :-cry
Wszystko w koło niej tez ubabrane. Ide demontowac egr,kolektor i rure zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej