Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
1999 XK8 4.0 284 KM
aru:
W podpisie to jest średnie całkowite spalanie. W mieście (dojazdy do pracy w warszawskich korkach) pali średnio 17.5, ale zdarzało się i ponad 20...
Co do błędu i problemów z przyspieszaniem - radzę udać się do fachowców. Polecam Altamirę w Zakroczymiu. Opiekują się moją parką i jestem bardzo zadowolony. Wydaje mi się, że zbyt bogata mieszanka rzeczywiście może powodować podwyższone spalanie.
Ja też mam wrażenie, że XK8 nie przyspiesza od razu. Jest tak jakby pedał gazu nie reagował na samej górze. Oprócz tego ma też znaczenie jak bardzo dynamicznie wciskam gaz. Jeżeli wciskam powoli to dużo później redukuje, a czasem nawet nie redukuje tylko powoli wkręca na obroty i przyspiesza na aktualnym biegu. Jak wdepnę redukcja jest dużo szybsza, ale i tak mam subiektywne odczucie jakby komputer się ułamki sekund namyślał co zrobić. Jeśli chodzi o tryb sport to raczej sprawia, że silnik wyżej się kręci przed zmianą biegu na wyższy.
Dużo zmienia kompresor bo w XJR nie mam tego "problemu". Porównanie XK8 z XJR wypada tak, że XJR to samochód sportowy, a XK8 to limuzyna. :)
WawaXK8:
A co to może być - podczas odpalania silnika i zmiany biegów z P na R lub D i odwrotnie jest zgrzyt oraz szarpnięcie. Czy to objawy zepsutej skrzyni biegów czy może wystarczy dolać olej do skrzyni? Podczas jazdy wszystkie biegi przekłada prawidłowo bez żadnego szarpania ani zgrzytu.
konrib:
Ile masz przejechanych kilometrów? Wymieniałeś kiedyś olej w skrzyni?
pablo21:
Juz pare watkow na temat skrzyni bylo... za takie szarpanie odpowiadac moze tez elektrozawor plyty sterujacej skrzyni, poduszka skrzyni..
WawaXK8:
Przejechane jest 90 tys. km. Olej nie był nigdy wymieniany. Znacie może jakiś warsztat godny polecenia w celu diagnozy tego problemu w warszawie lub Okolicach?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej