Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
zmiana lamp w xj40 z okraglych na telewizory
markos:
witajcie.
zakupilem xj40 z okraglymi swiatlami i chcialbym sobie je zmienic na telewizory. beda pasowaly telewizory w miejsce okraglych?wystarczy podpiac kostki czy elektryke trzeba przerabiac ?jak mozecie to wstawcie zdjecia z opisem itd.
dzieki
tomek1212:
Z tego co wiem, to telewizory mają inne moduły świateł (mniej żarówek).
Swoją drogą to zazwyczaj takie przeróbki wykonuje sie w drugą stronę.
markos:
domyslalem sie ze zwykle ludzie robia w druga strone.ja niestety niemoge patrzec na te kolka jak w faicie 125:-) musi byc telewizor. zdaje sie ze latwiej ograniczyc cos niz dodawac. jaki bylby koszt zamiany?najlepiej na nowych oryginalach:-)?
lolek100:
Witam
z zamontowaniem telewizorów nie ma żądnego problemu, można lampy zmieniać w jedną i druga stronę
jedyna różnica polega w komputerach lamp, które w wersji z telewizorami maja jedną wtyczkę na żarówkę H4, a w wersji okrągłej na dwie takie żarówki
Możesz oczywiście pozostawić swoje komputerki, ale będzie wyświetlać na liczniku że jest przepalona żarówka.
Mam zestaw telewizorów z sterownikami (sterowniki były różne w poszczególnych latach), mogę też w rozliczeniu wziąć zestaw podwójny
ofertę prześle Ci na PW
pozdrawiam Karol
Yoohas:
Zmieniałem telewizory na okrągłe (wiem wiem, profanacja) i nie musiałem zmieniać sterowników. Wszystko bangla i nie wyświetla się żadna kontrolka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej