Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Falujace obroty, drgajacy silnik 2.0 D
cobi:
Najpierw trzeba dokładnie sprwadzic co jest nie tak a potem dopiero lac :)
adas69:
wiem wiem, tylko chodzi mi o ewentualnego winowajce ;) jesli bylby to kat :-W
maksiu:
--- Cytat: andrew140785 w Marzec 22, 2012, 16:34:01 pm ---Ja najpierw kupiłem dodatek "Super Diesel Adittiv" do czyszczenia i smarowania wtryskiwaczy oraz czyszczenia komory spalania i do tej pory jeżdżę na nim ale za chwilę będę wlewał dodatek "System Pflege-Diesel" który głównie smaruje wtryskiwacze i pompę paliwową oraz delikatnie czyści i usuwa osady i z układu paliwowego i zabezpiecza przed korozją.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie stoję przed zakupem dodatków do diesla. Już miałem zamawiać 2x "Super Diesel Adittiv" i 2x "System Pflege-Diesel", ale przeczytałem specyfikację każdego dodatku i teraz nie wiem czy nie lepiej zakupić:
* "Diesel Spülung" - (Oczyszczacz układów wtryskowych w silnikach Diesla. W większości przypadków jedno oczyszczanie za pomocą tego dodatku przywraca do pracy nawet bardzo zanieczyszczony układ wtryskowy.)
lub
*Speed Diesel Zu Satz - (Do oczyszczania i smarowania wtryskiwaczy, zaworów, tulei cylindrowych i tłoków.)
?? :-chyt
adas69:
a teraz nowa zagadka... kopcenie na czarno powiedzmy ze jest zminimalizowane, ale zauwazylem jadac wieczorem kiedy jedzie inny samochod za mna i dodam wiecej gazu, zostaje za mna dym. w ciagu dnia jest nie widoczny, natomiast wieczorem w swiatlach auta za mna widze wyraznie dym. co to moze byc?? :-help
adas69:
znowu mi zaczynaja falowac obroty :-\
jeden mechanik powiedzial mi ze to wina przeplywomierza, czy to mozliwe? pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej