Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Falujace obroty, drgajacy silnik 2.0 D
cobi:
Pracuje głosniej jak zimny-bez dwuch zdan moge potwierdzic- z tego co wyczytałem może to byc wina koła ta alternatorze. Jako jedyny 2.0 d nie ma koła ze sprzegiełkiem ale jest mozliwosc (wyczytałem na forum forda) założenia kółka od benzyny które jest ze sprzegiełkiem trzeba jedynie usunąc jakis 3mm pierscien i ucisza sie zestaw osprzetu a także wydłuża jego zywotnośc. Tak jakos od kilku dni sie tym interesuje.
Co do świec ja nie wiem bo mam od wrzesnia auto ale włączaja sie za kazdym razem.
andrew140785:
świece podobno włączają się od jakiejś temperatury dopiero i zastanawiam się czy warto to sprawdzić czy u mnie wszystkie grzeją? Na zimnym siniku jest głośniej a czy trzęsie bardziej i czy drgania są odczuwalne bardziej bo bardzo mnie to zastanawia np kiedy silnik pracuje i otworzę drzwi na całość to widzę jak lekko drżą taki dziwny test ale dla mnie miarodajny ;) czy mógłby ktoś przy okazji sprawdzić? ;D
cobi:
U mnie sie własnie tak telepie jak mówisz. Przyczyny niestety nie zanm. W srode jade na warsztat może cos znajda :- pojecia
andrew140785:
Widocznie tak musi być :) jednak najprostsze próby są najlepsze ;D Nie wydaje mi się żeby było to coś poważnego i nawet chyba nie warto się tym zajmować skoro nie tylko u mnie tak jest :) Ja właśnie jeszcze nie wykluczam świec żarowych bo nie wiem w jakim są stanie ale w zimę problemów nie miałem więc pewnie są dobre także może poduszki silnika ale bardzo wątpliwe :P Tak więc na pewno wszystko jest OK :D
cobi:
Jesli cokolwiek ustala to dam znac. Ale zapala od strzała, spalanie w normie, osiagi także, naped osprzetu nowy prawie, poduszki ok a telepie sie jak galareta :- pojecia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej