Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type wymiana oleju silnikowego

<< < (8/18) > >>

kurak22:
Jakiś takie przyzwyczajenie... Pozostałość po enduro.
Teraz zaleję maxlife 5w40 i zobaczę czy to da jakiś spadek zużycia.

eMWuGSM:
kurak, Ty masz benzynę, to wlej Mobil 1 5W50 Peak Life (czy jakoś tak) a jak masz takie zużycie oleju wlej mu Castrol 10W60 EDGE (synth). Ja cały czas Dieselem latam, w jednym 2.5V6 lałem 5W40 ale tamten silnik był IDEALNY (cała reszta była tragiczna), koledze w 2.5V6 leje 5W50 ten mobila i jest OK. U Ciebie jak tak bierze to 10W60 bym wlał, sądze ze pierścienie olejowe poszły, na mocy możesz tego nie zauważyć tak od razu (ostatnio poszły mi właśnie w Starlinerze :( i musialem robić w Miercedesowskim V8)

kurak22:

--- Cytat: eMWuGSM w Maj 31, 2015, 14:46:36 pm ---kurak, Ty masz benzynę, to wlej Mobil 1 5W50 Peak Life (czy jakoś tak)

--- Koniec cytatu ---

Po przejechanym jednym tysiaku, nie zauważyłem zmiany poziomu oleju na bagnecie, a na końcówkach nie zbiera się nagar, elegancko  :-super
Dzięki za poradę  :-K

Sebko:
Ile wchodzi oleju do 2.2d?

Vincent:
Według posiadanej instrukcji obsługi w moim X-Type 2.0 D powinien być użyty olej zgodny z normą WSS-M2C-913B w lepkości SAE 5W-30.
Obecnie rozważam dwa oleje - oryginalny Forda z normą WSS-M2C913-C lub Castrola Magnateca z normą WSS -M2C913-D. Sprzedawcy piszą, że zastępują one wcześniejsze normy z końcówkami A i B.
Zastanawia mnie tylko czemu Jaguar w instrukcji obsługi zachowuje wyraźny podział:
WSS -M2C913-A - silniki benzynowe
WSS -M2C913-B - silniki Diesla
Ma ktoś z Was wiedzę w tym zakresie?

A tak na marginesie co do olejów i ich postrzegania to trzeba wziąć pod uwagę, że obecnie na potęgę oleje są fałszowane, co dotyczy szczególnie drogich i pożądanych marek takich jak Motul czy Liqui Moly. Chińczycy preparują opakowania gdzie wyprodukują wszystko co klient chce a potem do tych opakować wlewa się z grubsza oczyszczone zlewki olejów używanych. Tak więc z kupowaniem szczególnie najtańszych ofert na portalach aukcyjnych niesie za sobą dodatkową dawkę ryzyka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej