Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

nie domykające sie szyby

(1/2) > >>

NIKI:
Witam Was
Mam Jaguara XK8 dopiero od kilku dni i juz mam dwa problemy. Blahostki ale troche mnie denerwuja. Po pierwsze gdy otwieram drzwi to szyba delikatnie opada i to jest zrozumiale ale gdy zamkne drzwi to juz sie nie podnosi w zwiazku z czym auto na parkingu stoi z uchylona szyba. Po drugie nie mam pradu w zapaplniczce i nie moge podlaczyc GPS a co za tym idzie mialem problem z powrotem do domu  :-wstyd, samochod kupilem w Kaliszu. Moze macie jakies pomysly jak mi pomoc. Pozdrawiam Irek

aru:
Witaj!

Szyby: Po odłączeniu akumulatora trzeba zaprogramować mechanizm szyb na nowo.
Naciśnij opuszczanie szyby, po tym jak opadnie do końca trzymaj przycisk aż usłyszysz "cyknięcie". Następnie podnieś szyby i trzymaj do "cyknięcia". Powtórz dla drugich drzwi szyby i gotowe.

U mnie też był problem z gniazdem zapalniczki. Powód był prozaiczny - zanieczyszczone styki w gnieździe. Po oczyszczeniu działa. Z tym, że nawet jak nie działała nawigacja to gniazdo miało podświetlenie. Jeżeli u Ciebie brak podświetlenia to raczej problem jest z gdzieś wcześniej niż w gnieździe.

Daj znać czy pomogło.

NIKI:
Dzięki za podpowiedz. Jutro to sprawdze i zaraz dam znać czy zadziałało. Pozdrawiam

NIKI:
Witam
Dzisiaj zaprogramowalem szyby w taki sposob jak mi opisales. SZyba dzialala przez dwa lub trzy razy a pozniej znowu to samo. Po otwarciu szyba sie uchyla ale nie domyka po zamknieciu. Moze trzeba otwierac drzwi w jakis specjany sposob? Na pewno robie jakis blad. Jesli chodzi o zapalniczke, dzieku, juz naprawilem. Mam jescze jeden problem, taki juz calkiem "obciachowy", jak by to moj syn powiedzial. Nie potrafie znalezc zmieniarki CD. Moze mi ktos podpowie gdzie moze byc ;D? Sprawdzilem juz wzystkie zakamarki. No chyba, ze nie kazdy egzemparz auta byl w nia wyposazony. Na radio sa stosowne przyciski do sterowania zmieniarka cd.
Pozdrawiam

aru:
Zmieniarka, jeśli jest to w bagażniku, po prawej stronie.

Jeżeli szyby "głupieją" to może prąd z akumulatora gdzieś ucieka...
Drzwi nie otwiera się w żaden specjalny sposób

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej