Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
daimler ręcznie składany
pasja club:
Więc gość mógł mieć rację skoro xj40 produkowano od października 1986r. a mój jest z początku 1987r., to mógł być jednym z pierwszych daimlerów xj40, w 1989r. jaguara przejął ford co mogło zaowocować modernizacją linii produkcyjnych.
Nie jestem znawcą marki a zwykłym miłośnikiem motoryzacji, odrestaurowałem już kilka aut w życiu najciekawsze to Lincoln Continental, Chevrolet Blazer, BMW E28 528i, BMW E32 735i, i wiele innych ale kota po raz pierwszy mam nadzieję nie ostatni.
Zdjęć z odbudowy nie mam ale jak skończę restaurować drewno i felgi to na pewno wrzucę fotki do galerii.
Tymczasem proponuję zajrzeć do galerii dodałem tam zdjęcia kota mojego kolegi.
"kot jednego z członków pasja clubu"
kogutki:
jak tylko mocno w cos wierzysz, to pewnie tak jest. wszystkie xj40, tak samo jak wczesniejszy i poznieszy modely
XJ-a byly zamontowany na tych samych tasm, obojetnie czy wersja podstawowa czy daimler majestic.
recznie zbudwalo sie tylko w 2ch odzialach: Daimler DS420 oraz SVO (Special Vehicles Operations Department)
gdzie budowano np. XK180, XK do filmu Jamesa Bonda albo takich cudow jak woz strazacki na podstawie X300.
Yoohas:
--- Cytat: Mr_Daimler w Luty 21, 2012, 08:10:00 am --- wkońcu ręcznie oznacza dokładniej, tak jak Rolls'y.
--- Koniec cytatu ---
:-clap :-clap :-clap
Na pewno, wystarczy spojrzeć na dowolny produkt solidnej, ręcznej angielskiej roboty: TVR, Lotus, Bristol. Badziew jakich mało, nic do siebie nie pasuje, elektryka nie działa, uszczelki przeciekają. Ręczna robota :)
Tak jak pisał kogutki, wszystkie xj40 były robione na tej samej taśmie, tylko Daimlery były doposażane na specjalnym stanowisku.
pasja club:
Czyli mit obalony!
Dziękuję za pomoc. :-za :-thank :-wstyd
Tern drugi co do jednego z pierwszych daimlerów potwierdzamy?
kogutki:
Ten drugi jak najbardziej potwierdzamy, jednak jakosc roslo raczej pod koniec tej serii ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej