Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
diesel na mrozie
Bachytek:
Gdy zimą przyciśnie mróz, temperatura powietrza w komorze spalania może być zbyt niska, aby zagwarantować zapłon wtryskiwanego paliwa. Należy wziąć pod uwagę, iż olej napędowy w zimie, nawet gdy jest specjalnie wzbogacony, posiada większą gęstość i lepkość. To utrudnia odpalenie silnika. Niesprawność świec żarowych, nawet tylko w jednym z cylindrów, może skutecznie uniemożliwić rozruch diesla.
adas69:
swiece to juz wiemy, chodzi cz jeszcze moze bys inna opcja? musze itak auto postawic mechanikowi... nie chce zeby mi wkrecil cos :/
TYGRYS3:
Kłopot w tym, że jeżdżący dieslami zwykle pozbawieni są możliwości wyboru, bo na stacjach benzynowych jest jeden rodzaj paliwa do ich samochodów. Do tego rozpowszechniane w reklamach określenia typu "olej napędowy do -18 oC" mogą wprowadzać w błąd, gdyż nie oznaczają wcale, że do tych magicznych -18 oC samochód będzie jeździł jak burza, a przy -19 oC zatrzyma na drodze. Podawane wartości mogą wszak dotyczyć:
temperatury zmętnienia, tj. początku wytrącania się parafin z oleju napędowego i wtedy takie paliwo na zimę jest zupełnie przyzwoite;
temperatury zablokowania zimnego filtra, a wówczas -18 oC to wynik taki sobie;
temperatury krzepnięcia, co oznacza, że paliwo praktycznie nie nadaje do użycia w Polsce w zimie, gdyż przy rzeczonych -18 oC zamienia się w kaszę.
http://www.swiatmotoryzacji.com.pl/index.php?modul=numery&page=czytaj&id=223
lysyyy:
U mnie w Viavro jest to samo. Do -10 jeszcze pali - potem już tragedia... Pojechałem do elektryka samochodowego, bo podejrzewałem, że nie grzeją zupełnie świece. I miałem rację. Jest błąd sterownika świec i w ogóle ich nie grzeje. Muszę postawić auto na cały dzień i będą szukać przyczyny.
adas69:
cz kilkukrotne podgrzanie swiec robi roznice?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej